Zelfs het Google-logo draagt vandaag een mondkapje 2020-08-07T11:46:09

Windows 10: Probleemoplosser

Extra betalen voor Mulan op Disney+

Zelfs het Google-logo draagt vandaag een mondkapje

Zelfs het Google-logo draagt vandaag een mondkapje

Om mensen tijdens de coronacrisis te wijzen op het belang van mondkapjes, heeft Google zijn zoekmachinelogo tijdelijk aangepast. De letters dragen mondmaskers en nemen afstand van elkaar.

Het Google-logo wordt geregeld aangepast om bijzondere gebeurtenissen onder de aandacht te brengen. Zo'n Google Doodle zie je meestal op feestdagen, maar dit keer is het thema 'Draag een masker, red levens'. Opvallend is dat de Doodle standaard niet in Nederland te zien is, maar wel in alle landen om ons heen en o.a. uiteraard in Amerika. Mogelijk omdat elders veel strengere mondkapjesplichten gelden dan hier.

Statistieken

Wie op het logo klikt, komt uit op een informatiepagina over het coronavirus. En dan met name over hoe je jezelf en anderen daartegen kunt beschermen. Daarnaast is een kaartje te zien met lokale statistieken, hoewel we je aanraden om hiervoor uit te wijken naar het coronadashboard van de Nederlandse overheid. Sinds enkele dagen neemt het aantal besmettingen in bepaalde delen van ons land weer in rap tempo toe. Daarom volgt morgen opnieuw een persconferentie.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord