Zelfstrikkende schoenen van Nike de verkoop in 2016-09-21T13:28:51

Netflix wil nóg meer Originals produceren

Parrot Disco-drone met VR-bril geleverd

Zelfstrikkende schoenen van Nike de verkoop in

Zelfstrikkende schoenen van Nike de verkoop in

Nike start in november met de verkoop van zijn zelfstrikkende schoen, de HyperAdapt 1.0. Klinkt handig, maar je moet ze wel om de twee weken aan de oplader leggen.

In de schoenen zit visdraad verwerkt, dat op basis van een algoritme strak wordt getrokken zodra je je voet er in stopt. Wil je de schoen wat losser of strakker hebben, dan zitten daarvoor knoppen in de stof verweven. 

Het schoeisel geeft soms overigens ook licht, bijvoorbeeld wanneer de veters worden gestrikt. Maar je kunt er ook aan zien wanneer de interne batterij leegraakt. Vervolgens moeten ze aan de oplader. Na een uurtje of drie zitten ze weer vol.

Inspiratiebron

Wat de HyperAdapt 1.0 gaat kosten, is nog niet bekend. Ook is onduidelijk of je de schoenen ook hier kunt kopen.

Nike kwam overigens op het idee door de Back to The Future-films, waarin zo'n soort schoen al eind jaren '80 zijn opwachting maakte - toen nog nep, uiteraard.

Bekijk in onderstaande video hoe de schoenen te werk gaan.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord