Zet automatisch afspelende filmpjes uit op Facebook 2014-08-28T10:35:42

Vodafone kampt met storing

4 manieren om anoniem te blijven downloaden

Zet automatisch afspelende filmpjes uit op Facebook

Zet automatisch afspelende filmpjes uit op Facebook

Sinds Facebook het nieuwe design heeft ingevoerd, laat het sociale netwerk video’s zien in je tijdlijn die automatisch beginnen af te spelen. Als je daar niet op zit te wachten kun je er ook voor kiezen om de functie uit te zetten. Hier lees je hoe je die instellingen voor je desktop, iOS of Android-toestel wijzigt.

Desktop

Ga eerst naar de instellingen van je Facebookpagina. Die vind je door op het pijltje in de rechter bovenhoek van je scherm te klikken. Dan krijg je aan de linkerkant een menu te zien, waarvan het onderste kopje video’s is. Klik op het pijltje met de tekst on, en selecteer als je filmpjes uit wilt zetten off. Et voilà, filmpjes zullen niet meer automatisch afspelen in je browser van je desktop.

Android

Mobiel is dat helaas een ander verhaal. Voor Android zijn de zelf afspelende films niet helemaal uit te zetten: je kunt ervoor kiezen om filmpjes alleen automatisch af te laten spelen als je gebruik maakt van WiFi, om zo onnodig hoge datakosten te voorkomen. Wil je op een Android-toestel de functie uitzetten dan ga je naar Facebook, open je het linker zijmenu en ga je naar Appinstellingen. Vink hier Video’s alleen automatisch afspelen met WiFi aan en je filmpjes beginnen niet automatisch te spelen als je gebruik maakt van je mobiele netwerk.

iOS

Voor iOS geldt hetzelfde: je kunt de functie alleen uitschakelen als je niet van WiFi gebruik maakt. Hoe je dit doet? Ga naar de app-instellingen voor iOS en klik hier Facebook aan. Scroll naar Video en vink hier de functie Uitsluitend automatisch afspelen via WiFi aan. Klaar ben je!

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord