'Moet ik rennen?'-app telt af of je de trein nog haalt

© CIDimport

'Moet ik rennen?'-app telt af of je de trein nog haalt

Geplaatst: 7 april 2015 - 06:48

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:51

Redactie ID.nl

Een nieuwe app vertelt je wanneer je moet rennen om je trein te halen. 'Moet ik rennen?' staat sinds vandaag in de App en de Play Store, en geef aan hoeveel tijd je nog hebt om de trein, bus, metro of tram te halen.

De apps is gebouwd door een aantal studenten, en wordt onder andere ondersteund door de NS. Er zijn echter ook andere vervoerders wiens data te zien is. Zo kun je niet alleen van treinen maar ook van bussen en metro's zien of je moet rennen.

GPS

Door middel van GPS weet de app waar je bent en kan hij uitrekenen hoe lang je erover doet om een trein te halen. Als je bijvoorbeeld ook de trein later kan pakken kan je ook ervoor kiezen om een andere trein te nemen.

'Moet ik rennen?'-app telt af of je de trein nog haalt-15810751

© CIDimport

Competitief

De app is volgens de studenten anders dan zijn concurrenten 'rijden de treinen' en 9292. Het aftellen en de race tegen de klok zal aantrekkelijk zijn voor sommige mensen, zeggen de makers. Het brengt iets competitiefs in ze naar boven en je hoeft ook niet meer in te schatten of je wel of niet moet gaan rennen om de trein te halen.

'Moet ik rennen?'-app telt af of je de trein nog haalt-15810752

© CIDimport

Andere features

Verder krijg je via de app ook reclames te zien van aanbiedingen op het station. Door samen te werken met eetgelegenheden als de Kiosk of cafetaria's, krijg je melding wat voor lekkers die week in de aanbieding is. Maakt het toch wat minder erg om op je trein te wachten.

'Moet ik rennen?'-app telt af of je de trein nog haalt-15810754

© CIDimport

De app is nu te downloaden via de App Store en Google Play.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten