© CIDimport

Ziekenhuis-computers vaak besmet...

Geplaatst: 12 mei 2006 - 09:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:09

Redactie ID.nl

...en dan hebben we het niet over digitale virussen, maar over echte ziekteverwekkers. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek waarbij 25 toetsenborden uit verschillende ziekenhuizen onder de loep werden genomen. De resultaten waren niet mals.

Ziekenhuis-computers vaak besmet...

...en dan hebben we het niet over digitale virussen, maar over echte ziekteverwekkers. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek waarbij 25 toetsenborden uit verschillende ziekenhuizen onder de loep werden genomen. De resultaten waren niet mals. Op alle toetsenborden zaten minstens twee verschillende varianten van de coagulase negatieve stafylococ, die bij ziekenhuis-patiënten vaak infecties veroorzaakt. Daarnaast werden er nog eens dertien andere bacterie-soorten op de toetsenborden aangetroffen Gevaarlijk, omdat artsen en verpleegkundigen tussen het patiënten bezoeken en verzorgen door vaak even de computer gebruiken – om een uitslag op te vragen bijvoorbeeld.

Gelukkig ligt de oplossing voor de hand. Als alle toetsenborden standaard één keer per dag gedesinfecteerd zouden worden (met in alcohol of steriel water gedrenkte doekjes) dan zou het aantal bacteriën met minimaal 95% verminderen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten