Zo kun je alle 76,000 Netflix-categorieën doorzoeken

© CIDimport

Zo kun je alle 76,000 Netflix-categorieën doorzoeken

Geplaatst: 12 januari 2016 - 08:12

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:53

Redactie ID.nl

Wat zo handig is aan Netflix is dat de dienst zijn films in categorieën opdeelt. Op die manier kun je makkelijk een comedie vinden als je iets luchtigs zoekt, of juist een actiefilm als je daar zin in hebt. Netflix' categorieën gaan echter veel, veel verder dan alleen 'Documentaires' of 'Buitenlandse films'. Er zijn meer dan 700 categorieën, en die zijn allemaal makkelijk te vinden.

Laten we wel wezen, zelfs met het soms tegenvallende aanbod van Netflix is er heel erg veel keus, soms een beetje té veel. Het kan moeilijk zijn daaruit te kiezen, maar als je een idee hebt in welk genre je iets zoekt kom je al een heel eind.

Gespecialiseerde genres

In Netflix staan standaard een aantal genres, waaronder 'Actie-thrillers' en 'Romantische comedies', maar dat is nogal breed gedefinieerd. Vorig jaar bleek al dat Netflix ruim 76,000 (!) verschillende categorieën heeft. Die zijn nu allemaal te doorzoeken, zodat je altijd wel iets kunt vinden dat heel specifiek op jouw smaak is afgestemd.

Vinden

Je kunt die heel simpel vinden door naar de volgende url te gaan:

Netflix.com/browse/genre/###

Maar let op, want het gaat om die laatste ###. Daar kun je namelijk verschillende codes invoeren die Netflix aan zijn genres heeft gehangen. En dat zijn er nog al wat.

Op deze pagina hebben we alle genres van Netflix onder elkaar staan, inclusief de codes die erbij horen.
 

Specifiek

Vul de code van één van de genres in in plaats van de ###, en je kunt films kijken in de categorie "Gewelddadige spannende actie- & avontuurfilms uit de jaren 80" of "Emotionele onafhankelijke sportfilms". Het is letterlijk maar waar je zin in hebt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten