Zo stelt Google straks andere browsers en zoekmachines voor 2019-04-19T14:13:24

BlackBerry Messenger stopt na 14 jaar trouwe dienst

OpenOffice Writer: uit adressenlijst versturen

Zo stelt Google straks andere browsers en zoekmachines voor

Zo stelt Google straks andere browsers en zoekmachines voor

Google ziet zich genoodzaakt om Android-gebruikers te wijzen op alternatieven voor de Chrome-browser en de Google-zoekmachine. Dit onder druk van de Europese Commissie, die er op verschillende fronten voor waakt dat Google geen monopolieposities inneemt. Nu is bekend hoe dat er straks uit ziet.

Wanneer je binnenkort de Play Store weer eens opent om een app te downloaden, krijg je eerst twee vensters te zien. Een scherm voor het installeren van een andere browser, en idem zo'n scherm voor zoekmachines.

Op bovenstaande screenshots zie je enkele voorbeelden, zoals Firefox, Edge en Opera, plus DuckDuck Go en het milieuvriendelijke Ecosia. Om bepaalde diensten niet voor te trekken, verschilt de selectie per land. Daarnaast staat ook de volgorde niet vast.

Hulp bij instellen

Bij de keuze voor een alternatief krijg je tevens instructies voor het instellen van de nieuwe app als standaard en het plaatsen ervan op je homescherm. Denk daarbij aan een handige zoek-widget.

Google gaat deze schermen de komende weken aanbieden, ook voor bestaande Android-gebruikers. Ze duiken dus vanzelf op. Voor Amerikaanse gebruikers geldt de verandering niet.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord