Zo zie je hoeveel tijd je aan YouTube spendeert

© CIDimport

Zo zie je hoeveel tijd je aan YouTube spendeert

Geplaatst: 29 augustus 2018 - 10:22

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:26

Redactie ID.nl

Grote kans dat je dagelijks langer naar YouTube-filmpjes kijkt dan je zelf doorhebt. Ook niet zo vreemd wanneer Google nieuwe video's automatisch start zodra het vorige filmpje is gestopt. Wil je weten hoeveel tijd je spendeert op YouTube? Dat kan nu.

Voorlopig werkt deze functie alleen nog in de YouTube-app op je smartphone, niet op de webversie. Open de app en tik rechtsboven op je avatar. Je komt nu uit bij je account-instellingen. Selecteer de tweede optie van boven: Tijd gekeken

Hier zie je nu een overzicht van je tijd op YouTube. Vandaag, gisteren en de afgelopen week. Ook krijg je een gemiddelde kijktijd voorgeschoteld. Confronterend, nietwaar?

Pauze

Schrik je van het aantal uren dat je hier tegenkomt, dan kun je binnen de app een herinnering instellen om een pauze in te lassen. Zet Herinner me eraan om pauze te nemen aan en bepaal daarna zelf wanneer de melding tevorschijn moet komen.

Vind je het vervelend dat nieuwe video's meteen worden ingeladen, dan kun je dat hier ook uitzetten. Met deze tools krijg je weer wat grip op je YouTube-verslaving, dus aarzel niet er eens voor te gaan zitten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten