Zo ziet Facebook er uit in virtual reality

© CIDimport

Zo ziet Facebook er uit in virtual reality

Geplaatst: 7 oktober 2016 - 07:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:58

Redactie ID.nl

Facebook kocht Oculus in 2014 voor 2 miljoen dollar. We fronsten destijds collectief onze wenkbrauwen: wat moest het sociale netwerk met een vr-bril? Virtual reality socialer maken, zo zei het bedrijf. Nu is duidelijk hoe dat er ongeveer uit gaat zien.

Facebook-baas Mark Zuckerberg toonde tijdens een persconferentie hoe virtual reality ons samenbrengt, zonder dat we ons fysiek in dezelfde ruimte bevinden. Facebook-vrienden kunnen weergegeven worden als virtuele versies van zichzelf.

Zo kun je o.a. met elkaar vergaderen, spelletjes doen of filmpjes met elkaar bekijken in een gesimuleerde ruimte. Dat kan gewoon een woonkamer zijn, maar ook een exotischere locatie. Op de bodem van de oceaan, bijvoorbeeld.

Ook videobellen is in virtual reality een optie dankzij Facebook Messenger. Zodra iemand je belt, krijg je daar een melding van op je virtuele smartwatch. Neem je het gesprek op, dan zweeft het gezicht van je gesprekspartner in de virtuele ruimte rond. 

Bewegen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de Oculus-plannen van Facebook. Zo brengt het bedrijf in december de Oculus Touch-controllers uit, samen met een nieuwe sensor. Gezamenlijk zorgen ze ervoor dat je je handen terugziet in virtual reality, en daarnaast vrij kunt bewegen. Een functie die de Vive van HTC overigens al langer aanbiedt. Tot op heden werkt de Rift het beste als je stilzit.

De nieuwe accessoires komen in december op de markt, terwijl de mogelijkheid tot het maken van virtuele avatars gepland staat voor begin 2017. Het duurt dus nog wel een poosje voor je kunt Facebooken in virtual reality, zoals in onderstaande video wordt getoond. Maar dat het er aan zit te komen, is nu een ding wat zeker is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten