Zo ziet het nieuwe startmenu van Windows 10 er uit

© CIDimport

Zo ziet het nieuwe startmenu van Windows 10 er uit

Geplaatst: 7 april 2016 - 10:09

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:12

Redactie ID.nl

We zijn maar wat blij dat het startmenu terug is dankzij Windows 10. Maar Microsoft denkt dat er nog wel wat verbeteringen aan gedaan kunnen worden. Een update staat gepland voor de komende zomerperiode.

Het aangepaste startmenu zorgt er voor dat je niet meer apart op 'Alle apps' hoeft te klikken om een lijst met al je geïnstalleerde software te vinden. Deze komt namelijk direct tevoorschijn zodra je het startmenu opent. Wel zie je nog je meestgebruikte apps bovenaan staan. Als je wilt, kun je dat uitzetten.

Hamburgermenu

Ook nieuw is het 'hamburgermenu' aan de linkerkant van het startmenu. Hier vind je voortaan snelkoppelingen terug naar het instellingenscherm en de verkenner, als ook de optie om de computer uit te schakelen. Die zijn nu juist nog erg prominent aanwezig, je ziet ze als eerste zodra je het startmenu opent.

Nog niet vast

Overigens staat de nieuwe layout nog niet vast. Microsoft wacht eerst de feedback van Insiders af. Het kan dus zomaar zijn dat het startmenu er straks weer heel anders uitziet. Maar dat er aanpassingen aan zitten te komen, is een ding dat zeker is.

Lees hier meer over de grote update voor Windows 10, die deze zomer uitkomt.

Zo ziet het nieuwe startmenu van Windows 10 er uit-16024473

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten