Zoekmachine Bing volgt Google in 'recht te worden vergeten' 2014-09-08T20:19:50

Amazon komt met 'Netflix voor e-boeken'

Dit hoesje is een batterij besparend tweede e-ink scherm voor je telefoon

Zoekmachine Bing volgt Google in 'recht te worden vergeten'

Gebruikers kunnen zoekresultaten over zichzelf laten verwijderen

Zoekmachine Bing volgt Google in 'recht te worden vergeten'

Niemand gebruikt het eigenlijk, maar mocht je nou toch willen dat ook zoekmachine Bing links naar jou verwijdert, dan kan dat nu. Microsofts eigen zoekmachine gaat namelijk actief meewerken aan het 'recht te worden vergeten'.

Uitspraak

Nadat het Europees Hof onlangs besloot dat internetters het 'recht hebben te worden vergeten' door zoekmachines, kan iedereen een verzoek indienen bij bijvoorbeeld Google om bepaalde zoekresultaten te laten verwijderen uit de index. Dat is tot nu toe al meer dan 50,000 keer gebeurd.

De uitspraak van het Hof ging over de eis van een man die zichzelf uit de Google-resultaten wilde laten weghalen, maar uiteindelijk moet het 'right to be forgotten' gelden voor alle zoekmachines.

Formulier

Daarom biedt Bing nu ook de mogelijkheid aan voor gebruikers om onplezierige resultaten te laten verwijderen. Microsoft heeft daarvoor een speciaal formulier online gezet. Daarin moeten gebruikers aangeven waarom zij vinden dat ze niet in de zoekresultaten moeten verschijnen.

Overigens garandeert Microsoft niet dat de zoekresultaten vervolgens worden verwijderd. Daarvoor zal het bedrijf "de balans zoeken" tussen individuele privacy en het publieke belang, zegt Microsoft.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord