Zoekmachine Bing volgt Google in 'recht te worden vergeten'

© CIDimport

Zoekmachine Bing volgt Google in 'recht te worden vergeten'

Geplaatst: 17 juli 2014 - 05:48

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:09

Redactie ID.nl

Niemand gebruikt het eigenlijk, maar mocht je nou toch willen dat ook zoekmachine Bing links naar jou verwijdert, dan kan dat nu. Microsofts eigen zoekmachine gaat namelijk actief meewerken aan het 'recht te worden vergeten'.

Uitspraak

Nadat het Europees Hof onlangs besloot dat internetters het 'recht hebben te worden vergeten' door zoekmachines, kan iedereen een verzoek indienen bij bijvoorbeeld Google om bepaalde zoekresultaten te laten verwijderen uit de index. Dat is tot nu toe al meer dan 50,000 keer gebeurd.

De uitspraak van het Hof ging over de eis van een man die zichzelf uit de Google-resultaten wilde laten weghalen, maar uiteindelijk moet het 'right to be forgotten' gelden voor alle zoekmachines.

Formulier

Daarom biedt Bing nu ook de mogelijkheid aan voor gebruikers om onplezierige resultaten te laten verwijderen. Microsoft heeft daarvoor een speciaal formulier online gezet. Daarin moeten gebruikers aangeven waarom zij vinden dat ze niet in de zoekresultaten moeten verschijnen.

Overigens garandeert Microsoft niet dat de zoekresultaten vervolgens worden verwijderd. Daarvoor zal het bedrijf "de balans zoeken" tussen individuele privacy en het publieke belang, zegt Microsoft.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten