Zoekmachine DuckDuckGo geblokkeerd in China 2014-09-22T14:29:23

Nóg meer naaktfoto's beroemdheden uitgelekt

iPhone-producent niet tevreden over assemblagerobots

Zoekmachine DuckDuckGo geblokkeerd in China

Voegt zich bij waslijst andere sites

Zoekmachine DuckDuckGo geblokkeerd in China

Inwoners van China kunnen niet langer anoniem zoeken met DuckDuckGo. De veilige zoekmachine blijkt sinds kort geblokkeerd door de Chinese overheid.

DuckDuckGo is inmiddels de standaard zoekmachine in Apple's Safari-browser. Sinds klokkenluider Edward Snowden zijn verhaal deed over de spionagepraktijken van geheime diensten, zag de dienst zijn bezoekersaantallen flink stijgen. In tegenstelling tot Google verzamelt de site geen gegevens van bezoekers.

In 2013 werd er een miljard keer gezocht met DuckDuckGo. Dat lijkt misschien veel, maar daarmee kan de dienst nog niet eens in de schaduw staan van Google. De populairste zoekmachine ter wereld verwerkt maandelijks tien miljard zoekopdrachten.

Join the club

In China schaart DuckDuckGo zich bij de lange lijst aan geblokkeerde websites in China. Inwoners van China kunnen diensten van Google niet gebruiken, waaronder Gmail en YouTube. Ook Facebook, Twitter, Dropbox en blogplatformen Blogspot en Wordpress zijn slechts enkele voorbeelden.

Sommige websites zijn echter tijdelijk geblokkeerd geweest maar nu wel weer te bereiken. Dat geldt onder meer voor verschillende torrent- en pornowebsites, maar ook voor sommige Wikipedia-artikelen. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord