Zoetermeer online meest criminele stad

© CIDimport

Zoetermeer online meest criminele stad

Geplaatst: 26 oktober 2010 - 08:55

Aangepast: 20 september 2022 - 07:32

Redactie ID.nl

Nederlands meest criminele stad wat betreft online en social media, is Zoetermeer. Dat blijkt uit onderzoek van Clipit onder 24 Nederlandse steden.

Zoetermeer online meest criminele stad

Nederlands meest criminele stad wat betreft online en social media, is Zoetermeer. Dat blijkt uit onderzoek van Clipit onder 24 Nederlandse steden. Maar liefst 12,6% van de totale berichtgeving over Zoetermeer had betrekking op criminaliteit. Andere steden die hoog scoorden zijn Leeuwarden en Apeldoorn.

Clipit analyseerde twee maanden lang alle nieuw geplaatste berichten in bijna 10.000 bronnen, waaronder niet alleen nieuwssites, maar ook discussiefora, weblogs, reviews en social networks als Twitter, Hyves en Facebook. Er is gekeken naar de totale berichtgeving over steden en naar berichtgeving over criminaliteit in combinatie met de namen van steden.

De Zuid-Hollandse stad Zoetermeer is online de meest criminele stad. Procentueel gezien worden over deze stad de meeste berichten met betrekking tot criminaliteit geplaatst op het net. Leeuwarden volgt met 12,0%. Apeldoorn, Dordrecht en Assen sluiten de top 5 af met respectievelijk 11,9%, 11,3% en 11,0% aan berichtgeving gerelateerd aan criminaliteit.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten