Zondag verslaat maandag als drukste internet-dag 2013-10-10T14:33:37

Nog 48 uur kans op een gratis .eu-domein

Nieuw op het VideoBlog: webcam vól effecten

Zondag verslaat maandag als drukste internet-dag

Zondag verslaat maandag als drukste internet-dag

De zondag heeft sinds kort de plaats ingenomen van maandag als het gaat om internetten. Over een hele week bekeken wordt op zondag het meest en het langst gesurft. In het grootste gedeelte van 2005 lag de piek in het wekelijkse internetverkeer nog duidelijk op de maandag.

De zondag heeft sinds kort de plaats ingenomen van maandag als het gaat om internetten. Over een hele week bekeken wordt op zondag het meest en het langst gesurft. In het grootste gedeelte van 2005 lag de piek in het wekelijkse internetverkeer nog duidelijk op de maandag. Dat blijkt uit de verkeersgegevens van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX)

De afgelopen weken bereikte het internetverkeer op zondag een piek van ruim 140 Gigabit per seconde. De maandagen bleven daar net onder. In de eerste helft van vorig jaar lag de zondagpiek nog tussen de 50 en 60 Gigabit per seconde en werd de wekelijkse top op de maandag bereikt. De hoogste concentratie van het internetverkeer schuift dus op van de werkweek naar het weekend.
De actuele verkeergegevens over het internetgebruik op zondag laten ook zien dat er op deze vrije dag vroeg begonnen wordt en men pas laat weer offline gaat. Vanaf 8.00 uur groeit het aantal deelnemers aan het internetverkeer. Die groei gaat door tot ongeveer 14.00 uur. Pas na 21.00 uur neemt het aantal actieve internetgebruikers weer af.
De doordeweekse dagen pieken sterker, maar op de zondag is er gedurende vrijwel de hele dag een grote hoeveelheid internetverkeer. Ook dit is een opvallende ontwikkeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen het weekend qua opbouw nog vergelijkbaar was met de doordeweekse dagen.
AMS-IX heeft wel een verklaring voor deze omslag naar het weekend. "Online gamen, downloaden, chatten en bellen via internet; juist in hun vrije tijd spenderen mensen tegenwoordig veel tijd aan activiteiten waar ze het internet bij nodig hebben, met dank aan breedband."

Het internetverkeer over het AMS-IX platform zelf volgen? Klik hier.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord