ZTE V9 Light: Eerste prepaid tablet

© CIDimport

ZTE V9 Light: Eerste prepaid tablet

Geplaatst: 5 september 2011 - 10:45

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:34

Redactie ID.nl

The Phone House biedt sinds vandaag de ZTE tablet; de ZTE V9 Lightinclusief prepaid simkaart van Vodafone voor een bedrag van €199,99. In de losse verkoop kost de tablet bijna €100,- meer.

ZTE Corporation is een internationaal telecombedrijf uit China en is in 140 landen actief. Het bedrijf is in 1985 opgericht en is inmiddels het grootste beursgenoteerde bedrijf uit China dat zich richt op de vervaardiging van telecomproducten.

ZTE V9 Light

De compacte tablet draait op Android 2.1 (dat eigenlijk niet voor tablets ontwikkeld is) en heeft 512 MB RAM en 512 MB ROM en heeft een 7 inch (18cm) grote capacitief scherm. Gebruikers kunnen o.a. sms-jes versturen, FM radio luisteren of gebruikmaken van GPS. De tablet heeft ook een 3MP-camera aan de achterzijde en bevat een MicroSD slot. In een test van pcworld in juni van dit jaar komt naar voren dat het scherm nogal tegenvalt met doffe kleuren, lage helderheid en niet zo’n scherpe weergave (zelfs in hd). Ook wordt er geen gebruikgemaakt van font smoothing waardoor de letters er niet zo mooi uitzien. Hoewel de bediening van het scherm te wensen overlaat (reageert traag op vingerbewegingen en ondersteunt geen multi-touch) zijn de testers wel te spreken over het virtuele toetsenbord en het geluid. De accuduur was wel langer dan die van andere tablets.

Vodafone Prepaid Sim

De ZTE V9 Light is uitgerust met een Vodafone Mobiel Breedband Internet Prepaid Sim. Het tablet kan daarmee ook in van het internationale netwerk van Vodafone gebruikmaken in het buitenland. De kosten zijn door het prepaid-concept makkelijk in de hand te houden. Daarbij krijgt de gebruiker bij 80% en 100% een notificatie. De kaart biedt 100MB gratis data. Vodafone biedt bij de ZTE V9 Light een brede keuze aan prepaid-bundels waarbij de snelheden en bundelgrootte afgestemd kunnen worden op de gebruiker.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten