#Zwartepiet, #storm en #fyra veelbesproken op Twitter in 2013

© CIDimport

#Zwartepiet, #storm en #fyra veelbesproken op Twitter in 2013

Geplaatst: 12 december 2013 - 13:18

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:39

Redactie ID.nl

Twitter heeft bekend gemaakt over welke onderwerpen er dit jaar het meest werd gediscussieerd op de microblogdienst. Opvallend genoeg staat de Zwarte Pietendiscussie niet op nummer één, maar werden vooral onderwerpen als de Joint Strike Fighter en de Fyra het afgelopen jaar druk besproken op Twitter. De Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en AC Milan was het populairste gespreksonderwerp van 2013.

Twitter wil niet verklappen hoeveel tweets er werden verstuurd tijdens de veelbesproken voetbalwedstrijd tussen Barcelona en MIlan. Barcelona wist in de tweede helft van die strijd te winnen en kwam hiermee terug van een 0-2 verlies. Voetbal was in het algemeen de populairste sport, blijkt uit de Twittercijfers. Zeven van de tien meest besproken sportmomenten van 2013 gingen over voetbal. 

#storm

De horrorstorm van eind dit jaar heeft de gemoederen op Twitter ook flink bezig gehouden. De microblogdienst noemt #storm een ‘conversation starter’. Ook #sneeuw en #giro555 scoren hoog, net als #troon, Prins Friso en Vrolijk Pasen. 

Zwarte Piet

De Zwarte Pietendiscussie van het afgelopen jaar werd ook volop gevoerd op Twitter, maar toch scoorden politieke onderwerpen als de JSF en de Fyra-treinen hoger. Zwarte Piet staat in de toplijst van politieke onderwerpen op de laatste plaats. Ook werd er veel gepraat over Nederlandse tv-programma’s. Zo waren Pauw en Witteman (#penw) erg populair, maar ook De Rijdende Rechter en talentenshow X-Factor.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten