Zwemmen met walvissen in Google Maps

© CIDimport

Zwemmen met walvissen in Google Maps

Geplaatst: 5 juni 2015 - 07:48

Aangepast: 20 september 2022 - 07:54

Randolf Bouwma

Google mag zo langzamerhand een nieuwe naam verzinnen voor Street View, want er komen telkens meer plekken bij waar daadwerkelijke straten nergens te bekennen zijn. Voortaan kun je ook zwemmen met walvissen in Google Maps.

Zwemmen met walvissen in Google Maps

Om dat mogelijk te maken, stuurde Google duikers die uitgerust zijn met Google's Street View-camera's de oceaan in. Langs de kust van onder meer Mexico, Bali, de Cookeilanden en Aruba maakten de teams foto's van het onderwaterleven. Meer dan 40 nieuwe onderwaterlocaties zijn op die manier in beeld gebracht.

Daardoor kun je nu vanuit je luie stoel zwemmen met walvissen, het scheepswrak van de SS Antilla van dichtbij bekijken, kopje onder gaan met schildpadden en een school pappegaaivissen ontmoeten. Net zoals in de reguliere Google Maps kun je door de zee manoeuvreren door op de pijltjes te klikken.

World Ocean Day

Het project van Google is opgezet rond World Ocean Day. Het bedrijf hoopt zo een steentje bij te kunnen dragen aan het in kaart brengen van de oceanen. Door de jaren heen wordt dan telkens meer duidelijk wat bijvoorbeeld het effect is van visserij en het veranderende klimaat.

Bekijk hier alle oceaanbeelden in Google Maps.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten