Bitdefender Total Security Multi-Device 2016 2016-08-12T08:44:30

'Hitler'-ransomware verwijdert ook na betaling bestanden

VR Boost Kit MSI helpt kabels uit de knoop

Bitdefender Total Security Multi-Device 2016

Bekroonde 3-in-1 beveiliging aan de tand gevoeld

Bitdefender Total Security Multi-Device 2016

Afgelopen augustus wist Bitdefender Total Security Multi-Device 2016 de titel ‘Best Getest’ van PCM in de wacht te slepen. En ook bij andere testinstituten scoorde deze beveiligingsoplossing voor Windows, Mac OS en Android erg hoog. Wij wilden weten hoe Bitdefender het in de dagelijkse praktijk doet en gaven daarom lezers Alfred Smit, Kristel Blom, Jan Bruin en Pieter Kers ieder een exemplaar dat ze ruim een maand lang thuis mochten testen.

  Lees hier wat dit betekent.

 

Installatie en eerste indruk
Zowel bij Piet als Alfred loopt de installatie op rolletjes. Kristel probeert Bitdefender onder Windows 10 te installeren terwijl er al een ander (gratis) beveiligingsprogramma actief is. Bitdefender dat normaliter eerst reeds aanwezige beveiligingssoftware verwijdert, heeft hier wat moeite me. Pas nadat Kristel de oude software handmatig heeft gede-installeerd, lukt het om Bitdefender aan de praat te krijgen. Bij Jan – die OS X gebruikt – is er geen enkel probleem en is Bitdefender in een handomdraai actief.

Bitdefender laat zoals het hoort niets aan het toeval over en voert daarom na de installatie direct een test uit. Bij Jan Bruin wordt hierbij een besmetting aangetroffen die direct wordt verholpen. Jan: “Een eye-opener die aantoont dat de beveiliging van mijn provider dus geen volledige garantie biedt.”
De interface van Bitdefender wordt door vrijwel alle tester als ‘lekker overzichtelijk’ gezien. Alfred: “Duidelijk is dat de makers goed hebben gekeken naar Windows 10, want ook dit beveiligingspakket maakt gebruik van grote tegels om de diverse functies aan te duiden.” 

De praktijk
Bitdefender Total Security Multi-Device 2016 heeft nogal wat in huis en er is dan ook genoeg te ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld een onderdeel dat voorkomt dat hackers bestanden op de pc versleutelen en de sleutel pas tegen betaling vrijgeven. Pieter: “Even opletten, want het onderdeel ‘Antiransomware’ staat standaard niet ingeschakeld.”. Daarnaast kost het hem even wat tijd om ING toe te voegen aan Bitdefender Safepay. Dit is een speciale omgeving voor veilig online bankieren én winkelen.
Alfred heeft het onderdeel Kwetsbaarheidsanalyse getest dat checkt of software up-to-date is en Windows geen gevaarlijke instellingen gebruikt. “Er werd gedetecteerd dat mijn Windows-account geen wachtwoord had en meteen werd de mogelijkheid geboden dit aan te passen. Handig want dat scheelt zoeken.” Ook Piet vindt deze Kwestbaarheidsanalyse een waardevolle toevoeging. 
Daarnaast zijn er ook nog onderdelen waarmee de pc kan worden opgeschoond zoals Startup Optimizer en OneClick Optimizer. Dit laatste verwijderd overbodige bestanden en voorkomt dat een apart programma als CCleaner nodig is. 

Conclusie
Een maand later maken we de balans op en blijkt al snel dat alle testers – op wat kleine dingetjes na – dik tevreden zijn. Piet: “Ik heb wel een goed gevoel bij de beveiliging en onderdelen als Antiransomeware, Safepay en de Kwetsbaareheidsanalyse spreken me erg aan.” Ondanks de installatieperikelen, is ook Kristel overtuigd. “Het is wel een stuk fijner idee dat je een virusscanner hebt van een bekend bedrijf dan een gratis virusscanner.” Wat Alfred betreft hadden de optimalisatie-onderdelen achterwege kunnen blijven: “Bitdefender werkt echter prima en vormt geen zware belasting voor de pc. En ook de MacBook van Jan draait als zonnetje. “Ik kan dan ook ‘Applefanatics’ aanraden Bitdefender in overweging te nemen. “
De eindscore mag er zijn: Bitdefender Total Security Multi-Device 2016 krijgt van Kristel een 7 en van de andere drie testers dikke 8. 

Plussen en minnen
+ Erg overzichtelijk
+ Beschermt Windows, OS X en Android
+ Beveiligt ook tegen ramsomware
+ Ingebouwde Kwetsbaarheidsanalyse
+ Zeer uitgebreid en compleet
+ Minimale belasting computer
- Functie sommige onderdelen niet direct duidelijk

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord