Chromebook: gemaakt om te delen 2019-07-19T13:46:38

Samsung Galaxy XCover 4s kan tegen stootje

Avidemux: instellingen

Chromebook: gemaakt om te delen

Chromebook: gemaakt om te delen

De computer is steeds meer een familie-apparaat geworden. Waren het vroeger vooral nog de ouders die een pc nodig hadden, tegenwoordig zijn het vooral kinderen die handig zijn met de laptop, en die vooral ook nodig hebben voor school. Maar iedere persoon in het huishouden een eigen laptop geven is een dure grap. Gelukkig is dat met een Chromebook ook helemaal niet nodig.

  Lees hier wat dit betekent.

Benieuwd welke Chromebook het beste bij jou past? Doe de Chromebook Selector op Kieskeurig.nl.

 

Een laptop delen met meerdere personen is geen probleem, zolang iedereen de mogelijkheid heeft om z’n eigen instellingen te bepalen en te bewaren. Iedereen heeft immers z’n eigen voorkeuren en je wilt niet eerst een half uur bezig zijn om je laptop aan te passen naar je wensen, elke keer wanneer een ander hem heeft gebruikt. Om die reden kun je op een Chromebook heel eenvoudig gebruikersaccounts aanmaken, zodat iedere gebruiker kan inloggen op z’n eigen account om de instellingen naar wens aan te passen én te gebruiken.

Gebruiksvriendelijk

Daarnaast scoren Chromebooks hoge ogen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. De grote kracht van een Chromebook is dat je niet eerst van alles hoeft in te stellen. Nadat je ‘m uit de doos hebt gehaald kun je er direct mee aan de slag. Dankzij handige tools als Google Docs en Gmail hoef je niet eens een Office-pakket te installeren. Met je Google-account ben je direct klaar om te mailen en apps te downloaden. Daarnaast zul je tijdens het werken met je Chromebook nooit iets merken van updates. Die worden allemaal op de achtergrond uitgevoerd, zodat jij hier als gebruiker geen hinder van ondervindt.

Ieder z’n eigen apps

Het feit dat iedereen een eigen gebruikersaccount heeft op de Chromebook, is niet alleen nuttig voor de instellingen. Het zorgt er ook voor dat niet iedereen zomaar toegang heeft tot de apps die je in een bepaald account gedownload hebt. Iedere gebruikersaccount is een volledig geïsoleerde omgeving op je Chromebook. Dit betekent dat je naar hartenlust apps kunt downloaden die misschien nog niet helemaal geschikt zijn voor kinderen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je kinderen die apps in hun eigen account tegenkomen. Iedereen logt in met z’n eigen Google-account en heeft daarmee een eigen account in de Google Play Store, waarmee spelletjes, films boeken en apps kunnen worden gedownload. Zo houdt iedereen z’n eigen persoonlijke omgeving, maar is er wél maar één Chromebook nodig in huis.

Kindvriendelijk en veilig

Zo’n eigen omgeving is natuurlijk fijn, maar je wilt natuurlijk ook niet dat je kinderen vrij spel hebben op de laptop, er zijn natuurlijk wel regels met betrekking tot wat ze kunnen en mogen doen binnen hun account. Om die reden is het goed om te weten dat Chromebooks gebruik (kunnen) maken van Family Link. Hiermee kun je precies aangeven wat er wél en niet mag binnen het account, zodat je je kinderen op een veilig en verantwoorden manier kunt laten omgaan met internet. En virussen? Ook daar hoef je met je Chromebook niet bang voor te zijn. De makers weten dat veel mensen het installeren van een virusscanner achterwege laten en dat is natuurlijk vragen om problemen. Om die reden is Chrome OS uitgerust met een ingebouwde anti-virusfunctie. Het apparaat wordt om de zes weken bijgewerkt om actuele bescherming tegen virus bedreigingen te bieden. Telkens wanneer je opstart, wordt het opstartproces van de Chromebook geverifieerd met Verified Boot. Als er schadelijke wijzigingen worden gevonden, wordt automatisch een oudere, veiligere versie hersteld.

Kindvriendelijk, veilig en iedereen z’n eigen account. Het maakt van een Chromebook het ideale apparaat voor het hele gezin.

Benieuwd welke Chromebook het beste bij jou past? Doe de Chromebook Selector op Kieskeurig.nl.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord