Hebben wearables hun beste tijd gehad? 2016-09-29T13:45:41

Den Haag klaagt Pokémon Go-ontwikkelaar aan wegens overlast

Foto's presenteren met Slidely Gallery

Hebben wearables hun beste tijd gehad?

Hebben wearables hun beste tijd gehad?

Lampen, riemen, fietsen, waterflesjes, koffers, sieraden, telefoonhoesjes : als het aan de crowdfunders ligt, is alles binnenkort voorzien van chips en sensoren. De ene veelbelovende gadget is nog smarter dan de ander. Het liefst zo draagbaar mogelijk: een wearable! We kennen het bijvoorbeeld in de vorm van een smartwatch, fitnessband of VR-bril. Hebben we al massaal genoeg van intelligente polsklokjes en sleutelhangers of staan wearables juist in de kinderschoenen? In dit artikel geven we antwoord en vind je alle trends en ontwikkelingen op dit gebied.

  Lees hier wat dit betekent.

 

Gadget-moe

Door de overvloed aan gadgets vragen een hoop mensen zich af: waarom wearables? Wat is de toegevoegde waarde en ga ik het ook echt gebruiken? Zoals voor veel gadgets geldt: na aanschaf merken we pas hoe handig het is. Het draait uiteindelijk allemaal om gemak. Een vaak gehoord argument voor een smartwatch is bijvoorbeeld: "Nu hoef ik mijn smartphone niet meer uit mijn zak te halen of te zoeken in mijn tas." Vooral wanneer je toestel zit opgeborgen in een smartphonehoesje, kan dit gedurende de dag een hoop handelingen schelen. Daarnaast loopt je kostbare smartphone minder kans op schade en gaat de batterij langer mee!

Waar niet vlug aan gedacht wordt is de persoonlijke veiligheid. Zo bestaan er speciale wearables voor kinderen. Met een bijbehorende app stel je afstand-limieten in, worden kinderen gemonitord of noodnummers ingeschakeld. Ook in de zorg kennen wearables steeds meer toepassingen. Wellicht stellen we in de toekomst tijdiger diagnoses met de verzamelde data uit je wearable. Hiermee spelen deze gadgets perfect in op de toenemende focus op gezondheid en bewegen.

 

 

Door een andere bril

De technieken uit smartwatches zien we steeds vaker terug in nieuwe vormen. Zo was er vroeger al de Google Glass, en zijn er inmiddels schitterende VR-brillen. Inmiddels wordt er ook een slimme riem ontwikkeld, die nauwlettend de omvang van je taille in de gaten houdt. Of wat dacht je van slimme contactlenzen of een bril met ingebouwde fitnesstracker? Voor vrouwen zijn de 'smart ring' en andere slimme juwelen gemaakt.

 

 

 

Wearables worden steeds onopvallender

Wearables worden hiermee steeds onopvallender. Design speelt wederom een grote rol. Consumenten willen liever iets minder tech en een gangbaarder ontwerp. Liever een 'normaal' horloge dat toevallig slim is, dan andersom.

In het design zien we ook veel ontwikkelingen in het gebruikte materiaal. We gaan steeds vaker het stevige Gorrila Glass toegepast zien, of verwisselbare bandjes van luxe en duurzamere materialen. Zo kies je gemakkelijk bij iedere outfit een passend materiaal. Gematched met het Samsung Galaxy Note 7-hoesje van je smartphone, of de MacBook Air-hoes voor je laptop ben je klaar voor iedere gelegenheid.

 

 

 

Gamefication

De immense populariteit van apps als Pokémon Go hebben een hoop producenten aan het denken gezet. Met nieuwe toepassingen voor bestaande producten, hoopt de producent iedereen in beweging te krijgen. Ga de strijd aan met je vrienden om doelen te behalen, behaal badges of loop speciale routes door de stad. Fitbit Adventures brengt je langs allerlei mooie plekken en toont ook nog eens de prachtigste foto’s op je smartphone. Helaas is deze alleen nog te verkrijgen in Amerika.

Kortom: De smartwatch zoals we hem kennen heeft waarschijnlijk zijn beste tijd gehad. Er is zelfs een grote daling te zien bij merken als Microsoft en LG. Consumenten zijn moeilijk overtuigd van de toegevoegde waarde en hebben een sceptische houding tegenover het waarborgen van hun privacy.

Op deze geluiden vanuit de consument wordt door producten slim en flexibel ingespeeld. Het marktaandeel van wearables is mede hierdoor flink gestegen! Bijvoorbeeld door nieuwe toepassingen, mogelijkheden en een beter design. Ook door het ‘smart maken’ van andere accessoires zoals sieraden of brillen, raken we steeds meer gewend. Of we door alle techniek als mens dommer worden? We worden juist anders slim! De verwachtingen voor de handige gadgets liggen in ieder geval héél, héél erg hoog.

 

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord