Overal wifi dankzij devolo Powerline 2018-07-25T16:12:58

Review: Nokia 7 Plus

Thunderbird: labelen & adresboek

Overal wifi dankzij devolo Powerline

Overal wifi dankzij devolo Powerline

Een leven zonder internet kunnen we ons niet meer voorstellen. Gelukkig hoeft dat ook niet, want het is tegenwoordig erg eenvoudig om overal in huis een (draadloos) thuisnetwerk aan te leggen. De devolo Multiroom WiFi Kit 550+ zorgt ervoor dat je overal in huis zonder draden te trekken wifi en netwerkpoorten hebt.

  Lees hier wat dit betekent.
 

Hoe werkt powerline-technologie?

Devolo is dé specialist op het gebied van Powerline-technologie. Maar wat is dat eigenlijk? In een Powerline-adapter zit een chip die de netwerksignalen omzet in signalen die verzonden kunnen worden over de elektriciteitsdraden die in de muren van je huis zijn verwerkt en naar alle stopcontacten lopen. De devolo Multiroom WiFi Kit 550+ ondersteunt snelheden tot 500 Mbit/s en is dus krachtig genoeg voor de snelste internetabonnementen. Uiteindelijk zijn alle stopcontacten in je huis via de meterkast met elkaar verbonden. Je kunt dus in elk stopcontact een devolo Powerline-adapter steken, waarna deze verbinding maakt met andere devolo-adapters. Extra handig: dankzij het ingebouwde stopcontact in de adapter verlies je geen stopcontacten. Je hebt minimaal twee Powerline-adapters nodig, want één adapter wordt met een netwerkkabel aangesloten op je router. In de devolo Multiroom WiFi Kit 550+ vind je voor dit doel een Powerline-adapter zonder wifi.

Het Powerline-signaal loopt over de elektriciteitsdraden.

Overal een netwerkaansluiting

Op de plek in huis waar je het thuisnetwerk wilt aansluiten, steek je een Powerline-adapter in een stopcontact. Je verandert je stopcontact hiermee in een netwerkaansluiting waar direct signaal op staat dankzij de Powerline-adapter die al op je router is aangesloten. Op die lan-poorten kun je bedrade apparatuur als een smart-tv, pc of netwerkprinter aansluiten. Zo kun je bedrade apparatuur overal in huis gebruiken zonder dat je netwerkkabels hoeft te trekken. Heb je aan één netwerkaansluiting niet genoeg? Dan kun je het aantal aansluitingen uitbreiden met een switch.

Elke devolo Powerline-adapter heeft een netwerkaansluiting.

Ingebouwde wifi

Maar devolo maakt het je met de Multiroom WiFi Kit 550+ nog eenvoudiger. Want naast de adapter die je aansluit op je router, vind je in deze kit twee Powerline-adapters met ingebouwd wifi-accesspoint. Dit accesspoint maakt gebruik van de 2,4GHz-band en heeft een snelheid van 300 Mbit/s. Deze accesspoints zijn aan elkaar gekoppeld en werken ook samen met de draadloze router die je al hebt. Je kunt via de my devolo App voor iOS en Android of via je pc de instellingen voor het draadloze netwerk aanpassen. Zo stel je dezelfde netwerknaam in als die van je draadloze router, zodat je overal in huis hetzelfde netwerk hebt.

Je kunt de wifi-adapters in elke ruimte hangen en hebt direct draadloze dekking.
 

Wil jij ook overal in huis wifi?

Met devolo’s Multiroom WiFi Kit 550+ voorzie je het hele huis eenvoudig van een dekkend draadloos netwerk, zonder dat je draden hoeft te trekken. Waar zou jij een perfect draadloos netwerk voor gebruiken? Laat het ons weten en misschien win jij wel een devolo Multiroom WiFi Kit 550+ ter waarde van 199,90 euro!

De devolo Multiroom WiFi Kit 550+ bestaat uit drie adapters.
 

Multiroom wifi

Dankzij devolo’s Mesh-Comfort Technology maakt je smartphone, laptop of tablet automatisch verbinding met het beste signaal, zodat je overal in huis een goede verbinding hebt – ook als je rondloopt. Een dergelijk wifi-netwerk met overal dekking via dezelfde netwerknaam (ssid) wordt ook wel een mesh-netwerk of multiroom-wifi genoemd. Je kunt daarbij de ssid van je bestaande router kopiëren, zodat die router ook onderdeel wordt van het netwerk. Zo heb je in heel je huis één draadloos netwerk. En net als alle devolo Powerline-adapters zijn deze wifi-adapters voorzien van een netwerkaansluiting, dus je kunt ook je bedrade apparatuur overal in huis aansluiten.

Met de devolo Multiroom WiFi Kit 550+ heb je overal in huis hetzelfde netwerk.

In tien minuten online

Devolo heeft het aansluiten van de Multiroom WiFi Kit 550+ kinderlijk eenvoudig gemaakt. Je hoeft slechts enkele stappen uit te voeren en je hebt binnen tien minuten overal in huis een dekkend draadloos netwerk.
 

1. Aansluiten op je router
Sluit de Powerline-adapter zonder wifi met een netwerkkabel aan op je router.

2. Wifi-adapter aansluiten
De eerste wifi-adapters steek je in een stopcontact ergens in huis waar je geen goede draadloze dekking hebt, bijvoorbeeld je slaapkamer.

3. Powerline-adapters versleutelen
Om je Powerline-adapters te voorzien van een unieke beveiligingssleutel, druk je binnen twee minuten op beide adapters op het versleutelingsknopje.

4. Tweede wifi-adapter aansluiten
Steek nu de tweede wifi-adapter ergens in het stopcontact waar je geen goede draadloze ontvangst hebt. Druk op beide wifi-adapters op de versleutelingsknop om ze te koppelen.

5. Verbinding maken!
Maak met je smartphone, tablet of laptop verbinding met het wifi-netwerk devolo-xxx en je kunt in heel je huis internetten. Dat is alles! Je kun nu overal in huis genieten van uitstekende wifi dankzij devolo.

 

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord