Bitdefender BOX 2 2019-02-03T09:35:38

Feelreal Sensory: Reukmasker voor virtual reality

PSD2-betaalwet: Onbekend maakt onbemind

Bitdefender BOX 2

Beveiligingsdoosje

Bitdefender BOX 2

Smart-tv’s, spelcomputers, babyfoons, sloten, beveiligingscamera’s, thermostaten en zelfs luxe koelkasten koppelt u tegenwoordig aan het (draadloze) thuisnetwerk. Deze apparaten bevatten echter geen antivirussoftware. Volgens Bitdefender schuilt hierin een gevaar en vormen al die slimme hulpmiddelen een potentieel doelwit voor hackers.

Met de BOX 2 beschermt u in één klap alle netwerkapparatuur binnen het thuisnetwerk.

Vlot ingesteld

De configuratie bestaat uit het trekken van een netwerkkabel vanaf de bestaande router en het volgen van de gebruiksvriendelijke instructies binnen de Bitdefender Central-app. In combinatie met de Connectbox van Ziggo werkt dat bijvoorbeeld prima. De BOX 2 biedt bescherming bij de bron. Dit langwerpige apparaatje monitort namelijk voortdurend al het inkomende en uitgaande verkeer van netwerkapparatuur. Bij verdachte omstandigheden grijpt de BOX 2 resoluut in – denk bijvoorbeeld aan een hacker die heimelijk beelden van een onbeveiligde ip-camera opvraagt of malwareverkeer dat uw huis binnendringt. Zie het vooral als een extra beveiligingslaag van het thuisnetwerk. De BOX 2 is namelijk geen waterdichte oplossing; u hebt nog steeds een goede virusscanner voor alle computers nodig.

Mobiele bediening

Zodra een onbekend toestel verbinding maakt met het netwerk, ontvangt u hiervan een seintje op uw mobiel. Vanuit de Nederlandstalige app blokkeert u zo nodig de toegang. Verder verspert de BOX 2 toegang tot schadelijke webadressen en versleutelt het desgewenst de overdracht van privacygevoelige gegevens. Naast de mobiele bediening kunt u deze netwerkbeveiliger helaas niet vanaf een pc aansturen. Bitdefender levert bij dit product een jaarlicentie op de antivirussoftware Total Security mee, die u onder Windows, macOS, iOS en Android kunt installeren.

Conclusie

Laagdrempelige beveiligingslaag voor uw thuisnetwerk.

Pluspunten
Gebruiksvriendelijk, fraaie app, slimme apparaten beveiligen.
Minpunten
Hoge jaarlijkse kosten, geen waterdichte oplossing, alleen mobiele bediening.

Adviesprijs: eerste jaar € 249,–, daarna jaarlijks € 99,–

Voor meer informatie: www.bitdefender.com/box/


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord