Review: AMD Radeon RX 5700 2019-08-14T15:07:58

Word: alinea’s inspringen

E-mail tracken

Review: AMD Radeon RX 5700

Op de kaart gezet

Review: AMD Radeon RX 5700

AMD’s videokaartdivisie had het de afgelopen jaren niet eenvoudig. De nieuwe Radeon RX 5700-kaarten moeten daar verandering in brengen, met een nieuwe architectuur en hogere framerates voor de Nvidia-modellen van dezelfde prijsklasse.

De RX 5700 richt zich op gamers met een voorliefde voor AAA-games, met hoge grafische instellingen en een 1080p-scherm. Het is daarmee een directe aanval op de Nvidia GeForce RTX 2060.

Sneller, goedkoper

Gelet op de pure framerates in games, doet de RX 5700 het uitstekend. Elke recente game haalt minimaal 60 frames per seconde (fps) op de hoogste instellingen. Speelt u vooral lichte games, dan haalt de kaart gemakkelijk 144 fps of hoger. Gemiddeld genomen biedt de Radeon RX 5700 circa 9 á 10 procent hogere framerates dan de RTX 2060, en dat terwijl-ie enkele tientjes goedkoper is. Nvidia heeft sindsdien nog wel de RTX 2060 Super kaart uitgebracht, die iets sneller is en de geavanceerde ray-tracing-techniek te bieden heeft. Maar het prijsverschil van circa 100 euro is lastig te verdedigen, te meer omdat ray tracing in veel games nog niet werkt.

Stilletjes

AMD’s grootste probleem de afgelopen jaren was vooral het stroomverbruik. Dat gat is nu volledig ingehaald. Een RX 5700 verbruikt praktisch hetzelfde als de iets tragere RTX 2060. Als gevolg hoeft de koeler niet eens enorm hard te blazen om de kaart binnen perken te houden. Al met al is deze videokaart een zeer welkome toevoeging in de markt, en de nieuwe prijs-prestatiekoning op zijn prijspunt.

Conclusie

De beste keus voor gamers met een relatief beperkt budget.

Pluspunten
1080p-prestaties, zuinig, sneller én goedkoper dan RTX 2060.
Minpunten
Geen ray tracing.

Adviesprijs: € 379,–

Voor meer informatie: https://www.amd.com/en/products/graphics/amd-radeon-rx-5700


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord