Review: Asus RP-AC56 2016-06-01T13:40:46

LG Stylus 2 krijgt nu al Plus-versie

WhatsApp maakt openbare groepschats mogelijk

Review: Asus RP-AC56

Slimme repeater

Review: Asus RP-AC56

Een repeater kan net dat beetje extra bereik geven dat nodig is om in heel het huis probleemloos te kunnen internetten. Een probleem van dit soort apparaten is dat de draadloze module zowel moet zenden als ontvangen, wat gevolgen heeft voor de bandbreedte die beschikbaar is voor apparaten die u erop aansluit. Een afname in bandbreedte van vijftig procent of meer is niet ongebruikelijk.

Asus heeft hier met de dualband AC1200 RP-AC56 iets op gevonden, wat het Express Way noemt. Waar het op neerkomt, is dat u de repeater zó kunt instellen dat hij voor de verbinding met de router de ene frequentie gebruikt en voor de verbinding met draadloze apparaten (smartphone, tablet, laptop) de andere. Op deze manier hoeft dezelfde chip niet langer te zenden en te ontvangen, wat de beschikbare bandbreedte en de snelheid van het netwerk ten goede komt. In de praktijk zijn met deze repeater dan ook goede snelheden te behalen, waarbij het uiteindelijke resultaat zoals altijd wel afhangt van het signaal dat de repeater binnenkrijgt van de router.

Extra’s

De Asus RP-AC56 heeft echter nog iets meer te bieden. U kunt hem niet alleen als repeater inzetten, maar ook als accesspoint en als bridge. Daarnaast valt de 3,5mm-aansluiting op. Hierop kunt u actieve speakers aansluiten, waarna u vanaf uw netwerk van apparaten en toepassingen die dlna ondersteunen, muziek kunt streamen. U kunt bijvoorbeeld in Windows Media Player rechtsklikken op een nummer of lijst en er dan voor kiezen om het via de repeater af te spelen. Het is ook mogelijk om dit vanaf Asus’ eigen app te doen. Luistert u liever naar internetradio, dan kunt u die ook voorprogrammeren in de repeater. Houd er ten slotte wel rekening mee dat al deze functionaliteit in een behoorlijk forse verpakking zit. Met antennes is hij bijna 24 centimeter hoog.

Conclusie

Grote, maar uitstekend presterende repeater met allerlei handige extra’s.

Pluspunten:
Prestaties, extra mogelijkheden.

Minpunten:
Groot.

Adviesprijs: € 90,–

Voor meer informatie: www.asus.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord