Review: D-Link DIR890-L 2015-09-20T12:33:26

Gmail-app voor Android krijgt afmeld-functie voor nieuwsbrieven

'Apple Watch redt leven van tiener'

Review: D-Link DIR890-L

Niet te missen

Review: D-Link DIR890-L

Routers krijgen een steeds belangrijkere plek in het huishouden, want er komen steeds meer producten in huis die er verbinding mee moeten maken. De nieuwste high-end routers worden daarnaast ook nog eens steeds groter, vanwege het steeds verder uitbreiden van het aantal antennes. De D-Link DIR-890L is daar een goed voorbeeld van.

Op zijn minst opvallend

Bij D-Link hebben ze kennelijk besloten dat het nieuwste topmodel router moet opvallen. Dat is ook zeker gelukt. De rode bovenkant met hoge rug en de zes grote antennes die rondom op het apparaat zijn geplaatst, geven het haast een buitenaards uiterlijk, als een gevechtsvliegtuig uit Star Wars. Als u uw router in de meterkast hangt (iets wat we gezien het bereik overigens niet aan zouden raden), dan maakt het uiterlijk niet uit natuurlijk. Staat of hangt hij over het algemeen wel in het zicht, dan geeft u met de DIR-890L in ieder geval een duidelijk signaal af. Wij vinden het wat te gortig, maar dat moet iedereen uiteraard voor zichzelf bepalen.

Drie zenders

De DIR-890L is een zogeheten tri-band-router. Zoals de naam al aangeeft, hebben we hier te maken met een router met niet twee, maar drie frequentiebanden. Althans, naast een 2,4GHz-band zijn er twee 5GHz-banden aanwezig. U kunt deze twee laatste zich voor laten doen als één enkel netwerk, maar het is ook mogelijk om ze gescheiden te houden. Als ze zijn samengevoegd zijn, bepaalt de router als het goed is zelf welke apparaten er met welke verbonden worden. Zo is het mogelijk om de snelste apparaten bij elkaar te zetten, wat uiteindelijk de algehele snelheid van het netwerk ten goede komt. Bij de DIR-890L lijkt dit echter nog niet echt goed te werken, getuige de resultaten. Als we de aangesloten apparaten handmatig over de twee 5GHz-zenders verdelen, komen we tot scores van ruim 600 Mbps, laten we de verdeling over aan de router zelf, dan houdt het onder de 400 Mbps al op. Op 2,4 GHz presteert deze router verder gewoon uitstekend, met snelheden tegen de 100 Mbps.

Conclusie

Zeer opvallende router die qua firmware nog niet helemaal af is.

Pluspunten:

In potentie zeer hoge snelheden, usb 3.0-aansluiting.

Minpunten:

Firmware nog niet helemaal af, duur.

Adviesprijs: € 349,–

Voor meer informatie: www.d-link.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord