Review: Eizo Foris FS2434 2014-11-11T11:15:02

Snel een site in de lucht! (Partnerbijdrage)

Facebook lanceert interactieve privacy-handleiding

Review: Eizo Foris FS2434

Niet alleen geschikt voor games

Review: Eizo Foris FS2434

Een goed beeldscherm mag naar onze mening wat meer kosten. Het is immers het onderdeel waar u het meeste direct gebruik van maakt – en u hebt maar één stel ogen. Als er een merk is dat een naam hoog te houden heeft op het gebied van kwaliteitsbeeldschermen, is het Eizo. De meeste producten van dit merk zijn op de zakelijke markt gericht en dus onbetaalbaar, maar het heeft ook een klein aantal schermen voor gamers. De Foris FS2434 die we hier bespreken is echter zeker niet alleen voor die groep interessant.

Alles aan boord

De FS2434 is een stuk vriendelijker geprijsd dan het gaming topmodel van het merk, de FG2421. Hij is echter nog altijd zo’n 100 euro duurder dan concurrenten met vergelijkbare eigenschappen. Daar krijgt u wel wat voor terug. Niet alleen is het scherm fraai vormgegeven en in hoogte verstelbaar, ook biedt het een aantal verschillende aansluitingen, inclusief een ingebouwde usb 3.0-hub en speakers. Daarnaast is het on-screen-menu met de meegeleverde infrarood-afstandsbediening een stuk prettiger in het gebruik dan wat we gewoon zijn van dit soort producten.

Lees ook: Nvidia Shield Tablet, nieuwe standaard voor gamers

Game modi

In dat menu treft u naast een bovengemiddeld groot aantal instelmogelijkheden ook een aantal ‘game-modi’, waarmee bijvoorbeeld contrast en helderheid geoptimaliseerd worden om bij het spelen een voordeel te hebben. Zo kunt u meer zien in donkere schermdelen, bijvoorbeeld. Dat hebben we vaker gezien, maar de FS2434 kan dit zonder afbreuk te doen aan de algehele beeldkwaliteit. Zwart wordt niet opeens grijs, om maar eens wat te noemen. Deze functies zijn ook handig als u soms bij fel licht aan het werk bent of gewoon een wat donkerder geschoten video wilt bekijken.

Waar voor uw geld

Natuurlijk hebben we het scherm ook doorgemeten en de resultaten zijn behoorlijk goed. Helderheid en contrast zijn voor de gebruikte ips-techniek prima en dankzij die techniek zijn de kleuren en de kijkhoeken uitstekend. De gammawaarde is perfect, het stroomverbruik zeer bescheiden en, niet onbelangrijk voor een gamingscherm, de responstijden zijn kort genoeg om geen veegeffecten te zien. Prettig om te weten: Eizo geeft vijf jaar garantie op de Foris FG2434. Hij kost dus wel wat meer, maar u krijgt er ook meer voor terug.

Conclusie

Een mooi beeldscherm dat niet alleen gamers zal aanspreken.

Pluspunten: Uitstekend beeldkwaliteit, veel aansluitingen, in hoogte verstelbaar en vijf jaar garantie.

Minpunten: Prijzig en geen portretstand.

Adviesprijs: €299,–

Voor meer informatie: www.eizo.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord