Review: iRobot Roomba i7+ 2019-05-04T13:31:59

Avast Secure Browser

Avast Secure Browser: beveiligings- en privacycentrum

Review: iRobot Roomba i7+

Stof tot nadenken

Review: iRobot Roomba i7+

Nooit meer zelf stofzuigen, omdat een robot het voor u doet. Dat klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het nu ook nog. Robotstofzuigers zijn nog niet compleet zelfstandig, maar worden wel telkens efficiënter.

De iRobot Roomba i7+ is daar een goed voorbeeld van. Het basisstation - en tevens lader - hiervan zuigt namelijk het stof uit de stofzuiger. Daardoor hoeft u niet meer elke dag even het bakje van de Roomba te legen, maar kijkt u daar pas weer naar om wanneer de stofzak in het basisstation vol is. Normaliter eens per paar weken dus, een enorme stap voorwaarts wat gebruiksvriendelijkheid betreft.

Stiller en kleiner

De nieuwe software is ook duidelijk verbeterd. De bijbehorende app is overzichtelijk en u hebt nu de optie om de robot te vertellen welke specifieke ruimtes u schoon wilt hebben. Andere verbeterpunten zijn wat genuanceerder: Zo is de i7+ een tikje stiller, wat compacter en is hij ook iets makkelijker schoon te maken dan zijn voorgangers.

Toch blijft de Roomba i7+ sterk afhankelijk van een goede opruimbeurt in huis voordat hij aan de slag gaat, anders rijdt-ie zich nog weleens vast. Hij verliest tevens tijd zodra grotere objecten onverwacht op zijn pad liggen, waardoor hij frequent na nog geen 100 m2 al terug moet om te laden.

Geen vervanger

Het is belangrijk te onthouden dat zo’n robot vooral assisteert in het huishouden en geen vervanger is voor een handmatige stofzuigbeurt. Vooral vloerbedekking en tapijt krijgt u nooit echt goed schoon met een robotstofzuiger. Investeren in zo’n hulpje doet u dan ook vooral om vloeren dagelijks bij te houden, zodat het geen al te grote bende wordt. De i7+ doet dat als de beste. Het is wel de vraag of u de fikse aankoopprijs er voor over hebt. Met de combinatie van een goede draadloze stofzuiger plus goedkopere robot komt u ook een heel eind en bent u voordeliger uit.

Conclusie

De beste robotstofzuiger van het moment, maar wel duur.

Pluspunten
Basisstation met extra stofzak, stil en goede prestaties.
Minpunten
Prijs, heeft soms hulp nodig, geen stofzuigervervanger.

Adviesprijs: vanaf € 1.199,–

Voor meer informatie: https://winkel.irobot.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord