Review: Kindle Paperwhite 2015-09-30T13:56:27

Go Play-smartphone van Alcatel Onetouch is water- en stofdicht

Achmea wil privacy-gegevens verzamelen in ruil voor korting op verzekering

Review: Kindle Paperwhite

Oogstrelend

Review: Kindle Paperwhite

Amazon komt met de vernieuwde Kindle Paperwhite. Omdat het scherm 300 pixels per inch levert, zouden de digitale bladzijden net zo moeten weglezen als papier.

Account

Eenmaal uit de doos hoeft de Kindle alleen maar te worden opgeladen. Drie woordenboeken en een uitgebreide gebruikershandleiding zijn al geïnstalleerd. Andere boeken moet u er zelf op zetten. Kindle is van Amazon, en Amazon wil dan ook graag dat u uw boeken bij voorkeur in de Kindle Store koopt. Het favoriete formaat van de Kindle is Amazons eigen azw en een gangbaar formaat als epub wordt niet ondersteund. Gelukkig bestaan er genoeg (online) tools om bestanden te converteren en kunt u ook gewoon boeken naar de Kindle verslepen wanneer u deze aan de pc hangt.

Het aanbod in de Kindle Store is enorm: miljoenen titels, waarvan enkele tienduizenden Nederlands zijn. Voordat u deze kunt downloaden, moet u wel een Amazon-account aanmaken; dit moet óók voor de gratis boeken die in de Store staan. Het downloaden zelf gaat snel en er passen ruim duizend boeken op de Kindle. Van alles wat u langs de officiële weg downloadt, wordt automatisch een back-up in de cloud gemaakt.

Goed leesbaar

De bediening en de interface zijn duidelijk en intuïtief. Prettig, maar hoe bevalt het lezen? Daar kunnen we kort over zijn: heel goed. Het scherm (15,24 centimeter, 6 inch) is haarscherp, óók in felle zon. Bovendien kunt u zelf van alles instellen: regelafstand, marges, lettergrootte (daaaag leesbril!) en lettertype. Ook de helderheid van het scherm is in te stellen. De accu gaat onder ideale omstandigheden (wifi uit, helderheid op 10, 30 minuten lezen per dag) acht weken mee. Een kabeltje voor het opladen via de pc zit erbij, maar een net-adapter ontbreekt. Die moet u, wanneer de Kindle bijvoorbeeld meegaat op vakantie, dus zelf nog aanschaffen. Jammer, maar dat neemt niet weg dat de Kindle Paperwhite een uitstekende draagbare bibliotheek is waarmee/waarop het heerlijk lezen is. 

Conclusie 

Een veelzijdige e-reader die wegleest als papier. 

Pluspunten:

Haarscherp beeld, automatische back-ups.

Minpunten:

Geen epub-ondersteuning; geen net-adapter meegeleverd.

Adviesprijs: € 142,34 (wifi) / € 202,34 (wifi + 3G)

Voor meer informatie: www.amazon.nl/kindlepaperwhite


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord