Review: Kobo Glo HD 2015-09-13T09:18:46

Review: Huawei P8

Facebook wil tijdelijke profielfoto's mogelijk maken

Review: Kobo Glo HD

Messcherp

Review: Kobo Glo HD

E-readers ontwikkelen zich maar langzaam, maar verbetering is er wél. Dat laat Kobo’s nieuwste zien, de Glo HD. Om maar met de deur in huis te vallen: een betere e-reader is er momenteel niet te koop.

Weinig concurrentie

Er is momenteel ook weinig concurrentie voor Kobo: sinds Sony de markt verliet, bleef het als enige grote speler in Nederland achter. Hoewel Amazon hier sinds enige tijd ook een digitale boekwinkel heeft en de Kindle daarmee ook hier officieel te koop is, lijkt Kobo vooralsnog weinig te vrezen te hebben. De samenwerking met ’s lands grootste e-bookverkoper Bol.com helpt natuurlijk, maar ook het feit dat Kobo het boekformaat epub gebruikt: het formaat dat hier sinds jaar en dag standaard is. Amazon gebruikt een ander formaat en de twee zijn niet zomaar uitwisselbaar.

Lekker lezen

De Glo HD verenigt alle goede eigenschappen van de eerdere modellen in zich. Zo heeft hij de prettig schermverlichting die niet in de ogen schijnt, een aangenaam materiaal, waardoor hij lekker in de hand ligt en een licht gewicht. De belangrijkste verbetering is het scherm: dat is nu een 300 dpi e-ink exemplaar, nog scherper dan het topmodel Aura H2O. Waterdicht is de Glo HD niet, maar het lezen is door de hoge scherpte wel nóg prettiger. Het is minstens zo scherp als een kwalitatief betere pocket. Kortom: het leest gewoon erg lekker weg.

Weinig nieuws

Verder biedt de Glo HD weinig nieuws: de opstaande rand (nodig voor de optische aanraakbediening) is gebleven, al is het een bescheiden randje. De bestandsformaten die worden ondersteund zijn grotendeels hetzelfde, al kan de Glo HD wel met Amazons mobi-formaat overweg – mits het om niet-versleutelde bestanden gaat. U kunt nog steeds aantekeningen maken en passages markeren, er zijn heel veel lettertypes en -formaten om de leeservaring naar eigen wens aan te passen. Heel veel sneller dan de voorlopers is de Glo HD niet. De prijs is voor het gebodene beslist niet te hoog: de tegenhanger van Amazon is een stuk duurder.

Conclusie

De beste e-reader die u kunt kopen, ideaal voor de veel-lezer.

Pluspunten:

Geweldig scherp scherm, prettig in de hand, veel instelmogelijkheden.

Minpunten:

Pdf-weergave blijft problematisch, contrast kan beter.

Adviesprijs: € 129,99

Voor meer informatie nl.kobo.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord