Review: Lenovo Horizon 2E 2015-11-01T14:05:50

Microsoft start met testen Cortana op iOS

Malware via advertentienetwerk gevonden in iOS-apps

Review: Lenovo Horizon 2E

Eindelijk een goede touch-pc

Review: Lenovo Horizon 2E

Een all-in-one pc is in theorie ideaal als alternatief voor een laptop: wel een groot scherm, maar toch weinig ruimte in beslag nemend. Toch worden we zelden enthousiast van de modellen die we mogen verwelkomen. Doorgaans zijn ze prijzig, missen ze cruciale functies of vallen de prestaties tegen. Lenovo laat met de Horizon 2E echter zien dat zo’n pc niet alleen leuk, maar zelfs betaalbaar kan zijn.

Eigenzinnig

De Horizon 2E is een eigenzinnig apparaat. Anders dan de meeste all-in-ones staat hij niet op een voet, maar heeft hij een standaard. Daardoor kan hij ook neergeklapt gebruikt worden en dat biedt mogelijkheden. Het 54,5 centimeter (21,5 inch) grote full hd-scherm is namelijk aanraakgevoelig. Lenovo levert een paar fysieke accessoires mee om er spelletjes op te spelen – een stel paddels voor virtueel hockey en een dobbelsteen. Met een (niet-meegeleverde) capacitieve stylus is ook tekenen uiteraard mogelijk. Daartoe kan de Horizon 2E ook in een kleine hoek neergezet worden.

Bovendien heeft Lenovo een accu ingebouwd, waardoor het apparaat zonder netstroom te gebruiken is, als ware het een grote tablet. Wel eentje van 4,5 kilo, dus meer voor op tafel dan op de arm, maar toch. Bij lichte belastingen houdt hij het zo’n 2,5 uur uit op een acculading, maar met zwaardere taken is het na zeven kwartier bekeken.

Bijna ideaal

Met in het achterhoofd dat de meeste all-in-one pc’s duurder zijn en in het geheel geen ingebouwde accu hebben, kunnen we met die beperkte accuduur wel leven. Ook de prestaties zijn voldoende: de gebruikte Pentium-processor is niet de snelste, maar voor huis-tuin-en-keukengebruik afdoende. Dat geldt ook voor het werkgeheugen van 4 GB. Het enige minpunt vinden we de opslag; 500 GB harde schijf is qua omvang voldoende, maar qua snelheid laat het te wensen over. Een sshd of echte ssd had de gebruikservaring nog verder verbeterd. Maar de prijs maakt veel goed; bíjna ideaal dus, zouden we zeggen.

Conclusie

Een betaalbare en veelzijdige all-in-one pc.

Pluspunten:

Veelzijdig, ingebouwde accu, goed aanraakscherm, leuke accessoires.

Minpunten:

Accu gaat niet heel lang mee, harde schijf maakt systeem trager dan nodig.

Adviesprijs: € 799,–

Voor meer informatie: www.lenovo.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord