Review: Lenovo Ideacentre AIO 730s

© CIDimport

Review: Lenovo Ideacentre AIO 730s

Geplaatst: 14 oktober 2018 - 16:02

Aangepast: 19 september 2022 - 13:28

Redactie ID.nl

Zelf een pc uit losse onderdelen samenstellen biedt veel voordelen, maar is niet voor iedereen weggelegd. Daarom valt er ook iets te zeggen voor het gemak van de all-in-one-pc.

Review: Lenovo Ideacentre AIO 730s

Binnen deze categorie is er nu de IdeaCentre 730s van Lenovo, een pc die weinig ruimte in beslag neemt. De 730s is namelijk erg dun, ook aan de achterkant waar de componenten in verwerkt zijn. De smalle schermranden en een strook van geweven stof onderaan het beeld maken het knappe plaatje compleet. Hier huizen overigens de speakers en een webcam. De lage plaatsing van laatstgenoemde is echter wat onhandig voor lange mensen; uw gezicht komt niet in beeld tenzij u ver achterover leunt.

Dagelijks gebruik

De all-in-one is met een i5-processor van Intel uitgerust, in combinatie met 8 GB werkgeheugen. Dat is in de praktijk vlot genoeg om meerdere programma’s soepel naast elkaar te kunnen draaien. We browsen zonder problemen op het internet, werken tegelijkertijd aan een Word-document en hebben ook Photoshop openstaan - met een muziekje op de achtergrond. Voor gaming is deze pc minder geschikt.

Het aantal poorten valt niet tegen: drie maal usb 3.0, eenmaal usb-c, ethernet, een kaartlezer en twee hdmi-poorten. Een koptelefoonaansluiting ontbreekt eveneens niet, en die wilt u gebruiken omdat de standaard speakers niet al te best zijn; vooral het gebrek aan voldoende bas valt gelijk op.

Luid en (on)duidelijk

Zo lopen we tijdens het testen tegen meer onvolkomenheden aan, zoals de ventilatie die regelmatig érg luidruchtig is. Het meegeleverde draadloze toetsenbord met de bijbehorende muis is een verhaal apart. Hoewel de 730s gewoon bluetooth aan boord heeft, werken deze apparaten alleen via een usb-dongle. Eén usb-poort is daardoor standaard bezet, terwijl dat niet nodig hoort te zijn. We merken tijdens het dagelijks gebruik dus dat we al snel omkijken naar randapparatuur. Dit terwijl het hele doel van een all-in-one-pc juist is dat u met één koop klaar bent.

Conclusie

Vlot presterende all-in-one overtuigt niet op alle fronten

Pluspunten
Ontwerp, snelle specificaties, veel aansluitingen.
Minpunten
Speakers, luide ventilatie, achterhaalde muis/toetsenbord-combi.

Adviesprijs: vanaf € 899,–

Voor meer informatie: www.tiny.cc/aio730

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten