Review: Linksys EA7500 2016-05-04T08:31:05

Gratis reizen met trein door lek ov-chipkaart

Moederdag 2016 in het zonnetje gezet door Google

Review: Linksys EA7500

Slim op meerdere vlakken

Review: Linksys EA7500

Multi-user mimo (mu mimo) is de technologie van de toekomst voor routers. Hiermee kunnen meerdere draadloos aangesloten apparaten tegelijkertijd worden bediend. Tot voor kort konden weliswaar heel veel apparaten tegelijkertijd verbinding maken, maar een router communiceerde maar met één apparaat per keer. De rest moest dan dus wachten.

Aangezien mu mimo nieuw en hip is, zat het sinds de introductie echter met name op zeer dure routers, van (ruim) boven de 200 en zelfs 300 euro. Linksys brengt daar met de EA7500 verandering in. Deze router heeft een adviesprijs meegekregen van 179 euro. Een aandachtspuntje bij aanschaf van deze router is wel dat mu mimo ook ondersteund moet worden door de draadloze kaartjes in de aangesloten apparaten.

Smart wifi

Eén van de interessantste onderdelen van Linksys-routers is de firmware waar hij op draait. U hebt de keuze om deze via de cloud toegankelijk te maken. Daarmee kunt u er overal vandaan bij, ongeacht of u in uw eigen thuisnetwerk of daarbuiten bent. Het is echter ook mogelijk om de firmware alleen lokaal op de router te draaien. Linksys gebruikt al enige jaren dezelfde interface. Die was toentertijd zeker vernieuwend en is nog altijd erg gebruiksvriendelijk. Qua mogelijkheden haalt hij het niet bij bijvoorbeeld de interface van Asus. Hij is wel erg gebruiksvriendelijk, met veel informatie op de startpagina en een intuïtieve bediening. Voor alledaags gebruik zijn de mogelijkheden zeker toereikend.

Prestaties

Moderne Linksys-routers excelleren vrijwel zonder uitzondering als het gaat om de snelheden die mogelijk zijn via de ingebouwde usb 3.0-aansluiting. Daar is de EA7500 geen uitzondering op. Lezen van en schrijven naar een aangesloten externe harde schijf gaat met respectievelijk 50 en 30 MB/s. Dat zijn zeker bruikbare snelheden. De draadloze prestaties zijn eveneens uitstekend, met name op 802.11ac.

Conclusie

Uitstekende 802.11ac-router waarmee u alvast een voorschot kunt nemen op wat er komen gaat, tegen een aantrekkelijke prijs.

Pluspunten:
Goede prestaties, gebruiksvriendelijke interface en app.

Minpunten:
Mu mimo nog niet breed ondersteund.

Adviesprijs: € 179,–

Voor meer informatie: www.linksys.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord