Review: Philips Everlite 2017-05-11T12:20:31

Help het milieu een handje met zoekmachine Ecosia

Windows 10 Creators Update (2)

Review: Philips Everlite

Audiolichtgewicht

Review: Philips Everlite

De audioafdeling van Philips werd enige jaren geleden overgenomen door Gibson – bekend van de gitaren – en bij die overname gingen medewerkers, laboratoria én alle opgedane kennis mee. Aldus in elk geval de vertegenwoordigers van Philips. Dat is goed om te horen, want we hebben stiekem een zwak voor de betaalbare, maar uitstekende hoofdtelefoons die het merk sinds jaar en dag op de markt brengt. We waren dan ook benieuwd naar de Everlite, onderdeel van de ‘Flite’ lichtgewicht producten die Philips recent introduceerde.

Voor hem en haar?

De Everlite is inderdaad een vedergewicht: ondanks de relatief grote over het oor vallende schelpen met daarin 32mm-drivers weegt deze hoofdtelefoon amper 120 gram. Philips levert hem in twee kleuren: stemmig zwart en, opmerkelijk, in een combinatie van wit en rose-goud. In beide gevallen gaat het overigens om 100% plastic, wat zeker voor de metaalkleurige variant afbreuk doet aan de kwalitatieve indruk. Vermoedelijk wilde Philips een ‘hem-en-haar’-uitvoering maken, maar of dames op deze kleurcombinatie zitten te wachten …

Audioboeken

SDE Everlite klinkt heel beschaafd. Het midden is oververtegenwoordigd, maar het hoog wordt zeker niet weggedrukt door de lage tonen. We missen echter enige ‘punch’ – op oorverdovende bassen zitten ook wij niet te wachten, maar de Everlite klinkt wel heel erg tam en afstandelijk. Voor punk en metal zitten we hier aan het verkeerde adres, en ook bij Santana en Roy Orbison missen we enige passie en drama. Vermoedelijk komen audioboeken nog het beste tot hun recht op deze hoofdtelefoon. Het is de vraag of dat de prijs rechtvaardigt, hoewel de Everlite sowieso niet duur is, ook gezien de ingebouwde microfoon (u kunt er dus ook mee bellen) en het fijne platte snoer.

Conclusie

Deze hoofdtelefoon is wel erg licht van gewicht, en niet alleen letterlijk.

Pluspunten
Ingebouwde microfoon, plat snoer raakt niet in de knoop, weegt heel weinig, comfortabel.
Minpunten
Erg vlakke, weinig dynamische reproductie. De variant in wit en goud zal niet iedereen aanspreken.

Adviesprijs: € 39,95

Voor meer informatie: www.philips.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord