Review: Polar Grit X 2020-08-01T17:20:25

Het weer

Microsoft test Edge-sites in alt+tab en gepersonaliseerde taakbalk

Review: Polar Grit X

Sportief bij de tijd

Review: Polar Grit X

De Polar Grit X is een prijzig, slim horloge dat zich specifiek richt op serieuzere (buiten)sporters.

Door de coronacrisis konden we de smartwatcj goed testen met hardlopen en fietsen, al was het helaas niet mogelijk om alle functies uit te proberen. Het horloge kan bijvoorbeeld hoogteverschillen meten als u door de bergen loopt, klimt of fietst, maar onze polders zijn zo vlak als een waterpas. U kunt bijzonder veel statistieken laten registreren voor allerlei activiteiten, zowel binnen als buiten. Dat is erg interessant voor fanatieke sporters. 

Incomplete app

De gegevens die de smartwatch bijhoudt, zijn gek genoeg niet altijd meteen accuraat. Enkele keren duurde de locatiebepaling dusdanig lang dat de Grit X pas na negenhonderd meter rennen een goede verbinding had. Dat is jammer. We vinden het ook vreemd en onhandig dat de vele statistieken niet allemaal te bekijken zijn in de Polar-app. Hierin kunt u weliswaar veel bekijken, maar sommige sportgegevens zijn alleen zichtbaar op de website. Het voelt een beetje alsof we zes jaar teruggaan in de tijd.

Lange accuduur

Positiever is de accuduur: meerdere dagen bij intensief sportgebruik of een week als u vaker thuiszit. Dit is deels te danken aan het transreflective scherm van het horloge, dat licht produceert via omgevingslicht. De geïntegreerde hartslagmeter werkt naar behoren, maar kan soms wel wat op de huid drukken. De (waterdichte) kast is namelijk dik en zit daarom in de weg bij een strak overhemd, jas of grote handschoenen. Om een smallere pols ziet de Grit X er nog groter uit. Heel slim is het horloge overigens niet. Hij kan meldingen van uw smartphone weergeven, maar antwoorden is niet mogelijk.

Conclusie

Met name serieuze sporters doen een goede koop met dit nichehorloge.

Pluspunten
Bouwkwaliteit, sportmogelijkheden, accuduur.
Minpunten
Relatief dik, incomplete app, verbindingsproblemen.

Adviesprijs: € 429,90

Voor meer informatie: www.polar.com/nl/grit-x


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord