Review: Samsung T3 500 GB 2016-11-22T12:44:13

Google beëindigt ondersteuning Android 2.3 en 3.0

Online betalen met creditcard volgend jaar minder makkelijk

Review: Samsung T3 500 GB

Kleine maar snelle opslag

Review: Samsung T3 500 GB

De Samsung T3 500 GB is een externe ssd met een behoorlijke snelheid. Het doel van dit apparaat is om een grote opslagcapaciteit te bieden op een apparaat dat licht en klein genoeg is om draagbaar te zijn.

Weliswaar is de T3 niet zo klein en licht als een usb-stick, maar toch is hij veel makkelijker te vervoeren dan een externe harde schijf. Het gewicht is 50 gram en hij is veel minder gevoelig voor schade. De keerzijde is dat de prijs per gigabyte hoger ligt: voor dezelfde prijs zijn er externe harde schijven met meerdere terabytes te krijgen.

Alternatief voor usb-stick

In veel opzichten zijn usb-sticks vergelijkbaar met externe ssd’s: zo gebruiken ze allebei geheugenchips, waardoor bewegende delen ontbreken. Er is echter ook een belangrijk verschil: een externe ssd is te breed om direct op een usb-poort aangesloten te worden en heeft daarom een kabel nodig. Al met al wat lastiger mee te nemen dus dan een stickje. Aan de andere kant liggen de capaciteit en de doorvoersnelheid van een externe ssd natuurlijk vele malen hoger.

Varianten

Naast de 500 GB-versie brengt Samsung nog modellen uit met drie andere capaciteiten: 250 GB, 1 TB en 2 TB. Qua prijs per gigabyte is de 500 GB echter gunstiger, en dit is ook een logischere keuze wanneer een usb-stick niet genoeg capaciteit kan bieden. Niettemin zijn de grotere capaciteiten precies even groot en licht als de 500 GB en daarmee aantrekkelijk voor gebruikers die veel meer ruimte nodig hebben.

Conclusie

Interessante externe ssd die een grote draagbare capaciteit biedt.

Pluspunten:
Klein, licht, snel, grote capaciteit.
Minpunten:
Geen usb 3.1-interface.

Adviesprijs: € 200,–

Voor meer informatie: www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/portable/t3.html


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord