Review: Sony Xperia X 2016-08-24T12:25:24

Gaat WhatsApp echt advertenties tonen?

Apple brengt update uit voor 3 grote iOS-lekken

Review: Sony Xperia X

Merkwaardige mid-ranger

Review: Sony Xperia X

Sony heeft recent een volledig nieuwe lijn smartphones uitgebracht, die door het leven gaat als Xperia X. We bespreken hier de Xperia X, de middenklasser van de nieuwe lijn. Verder is er nog het topmodel, de X Performance, en het iets lager ingeschaalde XA-model. Opvallend aan de Xperia X is in ieder geval de zeer hoge prijs voor een middenklasser: 599 euro.

Bekend gezicht

Uiterlijk kan er geen misverstand over bestaan dat dit een Xperia-toestel is. De lijn ziet er al jaren globaal hetzelfde uit. Sony heeft zoals altijd gekozen voor een full hd-scherm (1920x1080 pixels). Dit scherm heeft een diagonaal van 12,7 centimeter (5 inch). De kleurweergave is niet helemaal accuraat, maar zeker niet slecht. Ook de maximale helderheid is goed, evenals het contrast. Sony heeft verder net zoals op de Z5-lijn een handige plek gevonden voor de vingerafdruklezer, namelijk in de aan-uitknop. Althans, als u het toestel rechtshandig gebruikt. Dan ligt de duim namelijk automatisch goed. Verder is de speciale cameraknop ook hier niet vergeten. Hier lang op drukken zorgt ervoor dat de telefoon uit slaapstand meteen naar de cameratoepassing toegaat en u kunt hem uiteraard ook gebruiken om de foto mee te schieten.

Bijzondere camera

Het grootste gedeelte van de interne onderdelen is niet bijster speciaal. Zo is er ondanks de toch forse prijs niet gekozen voor een processor uit het topsegment. De camera is echter wél speciaal. Die is voorzien van wat ‘voorspellende autofocus’ wordt genoemd. U selecteert een object en de camera blijft dat volgen. Dit werkt goed bij redelijk langzaam bewegende objecten, snellere is hij ook snel kwijt. De resultaten van de camera zijn verder goed, al zien we dat de kleuren bij wat mindere lichtomstandigheden wat overdreven aangezet worden. De overige prestaties zijn verder eveneens goed, zonder echt op te vallen. Dat geldt ook voor de accuduur.

Conclusie

Te dure telefoon voor wat hij te bieden heeft, ook al stelt hij verder op geen enkel punt teleur.

Pluspunten:
Prima prestaties, handige plek voor vingerafdruklezer, cameraknop.
Minpunten:
Duur, voorspellende autofocus werkt niet in alle gevallen goed.

Adviesprijs: € 599,–

Voor meer informatie: www.sonymobile.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord