Review: Tado Starterkit V3+ 2020-04-29T16:09:35

Virtual reality populairder in coronatijd

Poladroid

Review: Tado Starterkit V3+

Slim lekker warm

Review: Tado Starterkit V3+

Het Duitse Tado is een van de fabrikanten die aan de weg timmert met slimme thermostaten. De nieuwste uitvoering is de Tado V3+.

Voor wie al een cv-ketel met thermostaat heeft, is de installatie niet moeilijk. Kwestie van oude thermostaat van de muur en nieuwe erop. Ook moet een internetbridge worden geïnstalleerd, om de V3+ online te kunnen bedienen.

Het is wel zaak om vóór installatie na te gaan welk soort cv-ketel u hebt. Dat bepaalt namelijk hoe de bedrading moet worden aangesloten op de thermostaat. Wie het ‘makkelijker’ wil doen, kan ook de extensiekit (99 euro) aanschaffen, om de V3+ draadloos aan te sturen.

Online bedienen

Bij de thermostaat horen een app en een website. Die laatste is vooral handig als u een schema wilt maken dat de V3+ vertelt wanneer de ketel wel en niet moet verwarmen en tot welke temperatuur. Met de app kan dat schema vervolgens met de hand worden bijgestuurd, tot op 0,1 graad. Het kan ook op de thermostaat zelf, maar dan alleen in stappen van een graad.

Slimme kraan

Tado leverde meteen ook een slimme radiatorkraan mee (79,99 euro). Die kan heel eenvoudig worden gemonteerd, waarna per app ook de betreffende radiator kan worden bediend.

Klinkt goed, maar is eigenlijk alleen nuttig als in huis (vrijwel) alle radiatorkranen worden vervangen door zo’n slimme jongen. Immers, als het hele systeem op 16 graden staat ingesteld en de slimme kraan 21 graden vraagt, wordt het hele huis alsnog tot 21 graden opgewarmd. De thermostaat kent leuke extra’s als geofencing en openraam detectie. Ook kan het systeem overweg met IFTTT, Google Assistant, Apple Homekit en Alexa.

Conclusie

Verwarmen met Duitse degelijkheid.

Pluspunten
Stijlvol en slim systeem.
Minpunten
Prijzig, zeker in combinatie met slimme kranen.

Adviesprijs: € 199,- (starterkit)

Voor meer informatie: http://www.tado.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord