Review: TomTom Go Premium 2019-05-15T13:09:22

Minder Nederlanders trappen in helpdeskfraude

EarthTime

Review: TomTom Go Premium

Warm onthaal

Review: TomTom Go Premium

IFTTT is een concept dat één of meerdere diensten aan elkaar koppelt, om zo slimme apparaten die niet bij elkaar horen toch op elkaar af te stemmen. TomTom ondersteunt met zijn nieuwe GO Premium-model nu ook IFTTT.

Daar richten we ons in deze recensie dan ook even op, omdat dit navigatiesysteem verder identiek is aan de GO 5200 en de GO 6200. We weten van TomTom inmiddels dat de interface prettig is, de stembediening prima in orde, evenals de flitsdiensten, leerfuncties enzovoort. Dat is in dit apparaat dus niet nieuw of anders.

Verwarming en verlichting

Dankzij IFTTT-integratie kunt u onder meer instellen dat uw TomTom ervoor zorgt dat uw Nest-thermostaat aan gaat wanneer u van kantoor wegrijdt, zodat het lekker warm is als u thuis arriveert. Of wat dacht u van deze: slimme verlichting bedienen op basis van locatie, om uw partner via het licht op de hoogte te stellen dat u eraan komt. Of nieuwe smartphone-contacten automatisch naar uw TomTom sturen, zodat u een route in kunt plannen, en ga zo maar door. Het instellen hiervan gaat overigens niet op de TomTom zelf, maar via de IFTTT-app op uw telefoon of de IFTTT-site. Vergeet de functie desondanks niet in te schakelen onder Instellingen, Systeem op de TomTom zelf.

Echt nodig?

Tijdens onze testritten werkt IFTTT op de TomTom naadloos. Als u een nieuwe TomTom nodig hebt, is de GO Premium zodoende een interessante optie. Toch is er een grote ‘maar’ op het gebied van deze slimme functies. U hebt voor deze mogelijkheden immers eigenlijk geen nieuwe hardware nodig. Een smartphone met gps en mobiel internet is ook al voldoende om IFTTT aan uw ritten te koppelen. Het automatisch importeren van nieuwe contactpersonen blijkt dan ook de nuttigste extra. Maar goed, op de ‘ouderwetse’ manier een adres invoeren op de TomTom is nu ook weer niet zo veel werk ...

Conclusie

TomTom met goed werkende doch enigszins overbodige slimme functies.

Pluspunten
IFTTT-integratie werkt goed, betrouwbare navigatie.
Minpunten
Toegevoegde waarde naast smartphone met IFTTT beperkt.

Adviesprijs: € 329,99

Voor meer informatie: www.tomtom.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord