Review: TomTom Via 53 2017-08-03T14:17:12

Windows Ink-werkruimte

Buitengesloten na mislukte update slim slot

Review: TomTom Via 53

Up-to-date op weg

Review: TomTom Via 53

Het updaten van navigatiesystemen werkt doorgaans wat omslachtig. U dient het kastje te koppelen aan uw pc om daar via speciale software de nieuwste kaarten in te kunnen laden. Dat dit tegenwoordig sneller kan, bewijzen telefoons met navigatie-apps. Die zijn immers altijd up-to-date. TomTom laat het er niet zomaar bij zitten en lanceert met het Via 53-model een navigatiesysteem dat via wifi te updaten is. Verbinden met uw draadloze netwerk is zo gepiept en updates laten zich probleemloos installeren. Simpeler kan het bijna niet.

Toch smartphone

Uw smartphone staat verder trouwens niet helemaal buitenspel. Deze is namelijk via bluetooth met de TomTom Via 53 te verbinden. WhatsApp-berichten (bijvoorbeeld) komen dan op het navigatiesysteem binnen. De tekst zelf is alleen niet zichtbaar. De TomTom kan een berichtje alleen hardop voorlezen. Het idee daarachter is dat u niet aan het lezen slaat terwijl u eigenlijk op de weg dient te letten. Helaas is de elektronische vertelstem van TomTom niet altijd even duidelijk en ook spreekt hij iets te snel. Dikwijls verstonden we daardoor niet wat er gezegd werd en moesten we het opnieuw proberen. We waren dus met van alles bezig, behalve met het verkeer. Wel heel handig is dat de TomTom automatisch een berichtje kan terugsturen, zoals ‘ik bel je zo terug, ben nu aan het rijden’.

Nut

Overweegt u een navigatiesysteem te kopen, dan speelt vast de gedachte mee dat uw telefoon de meeste functies al bezit. Toch vinden we de TomTom Via 53 in de praktijk net wat fijner navigeren dan Google Maps. De software is zeer accuraat en oogt ook wat rustiger en overzichtelijker. Het scherm blijft daarnaast in de zon goed leesbaar, wat we niet van iedere smartphone kunnen zeggen. Tot slot is het een prettige gedachte dat u geen mobiele data verbruikt en ook niet onnodig de accu van uw telefoon belast.

Conclusie

Goed presterend navigatiesysteem met handige update-functie via wifi.

Pluspunten
Updaten mogelijk zonder pc, duidelijke software.
Minpunten
Opgelezen smartphone-berichten moeilijk verstaanbaar.

Adviesprijs: € 199,95

Voor meer informatie: www.tomtom.com/


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord