Aan/uit-knop systeemkast uitschakelen

FAQman
Door | Workshop |

Als u de aan/uit-knop van de Windows 7-computer indrukt – en weer loslaat – dan wordt de computer (meestal) direct uitgeschakeld. U kunt de werking van de aan/uit-knop ook aanpassen.

Aan/uit-knop systeemkast uitschakelen

Als u de aan/uit-knop van de Windows 7-computer indrukt – en weer loslaat – dan wordt de computer (meestal) direct uitgeschakeld. U kunt de werking van de aan/uit-knop ook aanpassen.Ga naar het ‘Configuratiescherm’ en de systeemtool ‘Energiebeheer’ van Windows 7 toe. Links in beeld kunt u dan klikken op de taak ‘Het gedrag van de aan/uit-knoppen bepalen’ (zie afbeelding). Doet u zulks. Vervolgens kunt u aangeven wat er gebeurt als de aan/uit-knop van de systeemkast wordt ingedrukt. Ach, kies eens voor de optie ‘Geen actie ondernemen’ (zie afbeelding). Als u dat namelijk doet, dan zult u merken dat de aan/uit-knop niet langer reageert als u deze minder dan vijf seconden ingedrukt houdt; daarna schakelt de PC zichzelf hardwarematig uit. Met als logisch gevolg dat de computer niet langer per ongeluk kan worden uitgezet. Handig met kleine kinderen of als de systeemkast onder tafel staat en u misgrijpt tijdens het drukken op de uitwerptoets van de DVD-ReWriter!

100035_TAFBEELDING_1100035_TAFBEELDING_2


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus