Anoniem blijven met namaak-mail 2013-11-04T17:03:07

Bedrijven reageren slecht op online vragen

De Grote Digitale Schoonmaak

Anoniem blijven met namaak-mail

Anoniem blijven met namaak-mail

Registreer en verdwijn. Met 10 minute Mail creëert u een elektronisch postadres dat zichzelf na tien minuten weer opheft. Internet-marketeers kunnen u later spammen wat ze willen; u merkt daar niets meer van. Steeds vaker wordt gratis software aangeboden, waarbij de makers lang niet altijd geheel en alleen uit nobele overwegingen tot deze daad zijn overgegaan.

Registreer en verdwijn. Met 10 minute Mail creëert u een elektronisch postadres dat zichzelf na tien minuten weer opheft. Internet-marketeers kunnen u later spammen wat ze willen; u merkt daar niets meer van. Steeds vaker wordt gratis software aangeboden, waarbij de makers lang niet altijd geheel en alleen uit nobele overwegingen tot deze daad zijn overgegaan. Soms moet u namelijk éérst een serienummer of activeringscode opgeven alvorens u met de software aan de slag kunt. Op zich lijkt daar niet zo heel veel mis mee, maar het grote probleem is dat u die code pas krijgt na het invullen van een e-mailadres. Lijkt nog steeds onschuldig, want het via e-mail ontvangen van zo'n serienummer maakt het 'weggevertje' net echt. Probleem is dat sommige van de bedrijven achter dit soort software het niet zo nauw nemen met uw privacy. Behalve dat u ongevraagd met mailtjes wordt bestookt over al die andere o zo handige software van dezelfde fabrikant (meestal niet gratis, dan) wordt uw e-mailadres vervolgens ook doorverkocht aan bedrijven die totaal niets van doen hebben met de gedownloade programmatuur. En daarmee is de basis voor weer een stortvloed van 'onverklaarbare' spam gelegd. Een verder voor niks anders dan registreren gebruikt Hot- of Livemailadres kan in zo'n geval handig zijn, maar om dat te bemachtigen moet u ook veel persoonlijke info achterlaten. Gelukkig is er dan 10 Minute Mail, dat zelfs de meest hardnekkige marketing-parasieten met lege handen laat.

Stap 1

Zoals de naam wellicht al doet vermoeden is 10 MinuteMail een soort van zelfdestructief e-mailadres. Beetje à la goedkope spionagefilm, waarbij de aan een geheim agent gegeven opdracht op papier spontaan ontbrandt. Een 10 Minute Mail-adres is een willekeurig adres dat u wordt toegewezen en slechts tien minuten geldig is. U krijgt ook geen mail in uw standaard mailbox; alles wordt op een webpagina geregeld. De idee is dus simpel: maak een 10-minuten mailadres aan, laat daar uw serienummer naartoe mailen, kopieer dit of druk het af en een paar minuten later bent u al niet meer traceerbaar. Start uw browser en ga naar 10minutemail.com. Laat u daar vervolgens niet afschrikken door de wat rommelige introtekst; dat lijkt een opmaakprobleempje van onze browser te zijn. Doet gelukkig niets af aan de werking. Klik op de link Klik hier om een tijdelijk e-mailadres aan te maken.

Stap 2

De idee is nu als volgt. Ga in een ander browservenster (of ander tabblad zo u wilt) naar de pagina alwaar u de gratis software dient te registreren en waarvan u géén vervelende reclamemail wilt ontvangen. Vul daar alleen de hoogst noodzakelijke gegevens in én het e-mailadres dat op de na de klik uit Stap 1 geopende pagina vermeld staat; in ons voorbeeld mail3118638@gorillaswithdirtyarmpits.com. Dat adres kunnen wij hier gerust vermelden, want tegen de tijd dat u dit allemaal leest bestaat het al lang niet meer. Sterker nog: zelfs het domein (het deel achter het apenstaartje) is hoogstwaarschijnlijk al verdwenen. Zodra u op de registratiepagina in het andere venster een verzendopdracht hebt gegeven, zorgt u dat u op de 10 Minute Mail pagina blijft. Druk daar eventueel een paar keer op F5 (verversen) tot een bericht onder het kopje Berichten verschijnt. Als het goed is, gaat het daarbij om de mail van de softwareaanbieder. Mocht deze overigens wat langzaam zijn, dan kunt u het verlopen van het mailadres uitstellen door op de link 10 minuten extra! te klikken.

Stap 3

Om het bericht te ontvangen klikt u op de link onder Onderwerp. Druk de dan geopende pagina af. Vaak kunt u in het registratievenster van een programma een per mail ontvangen code simpelweg plakken vanuit een mailbericht. Kan ook vanuit het 10 MinuteMail browservenster; sleep over het serienummer om het te selecteren. Klik dan met de rechtermuisknop op de selectie en kies voor de optie Kopiëren. In het serienummervenster van de te registreren software klikt u dan op de sneltoets Ctrl + V. En o ja, als u lang genoeg wacht geeft 10 Minute Mail ook netjes aan dat het mailadres ook écht niet meer bestaat.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord