Anoniemer mobiel internetten met DNS-app 1.1.1.1 2018-11-14T14:41:23

Zo ga je als bedrijf cyber threats te lijf

Word: sollicitatiesjablonen

Anoniemer mobiel internetten met DNS-app 1.1.1.1

Anoniemer mobiel internetten met DNS-app 1.1.1.1

Online word je langs alle kanten in de gaten gehouden. Wil je op internet niet gevolgd worden, dan heb je verscheidene opties. Zoals de nieuwe DNS-app 1.1.1.1: Faster & Safer Internet van Cloudflare. In dit artikel leggen we je uit wat je daarmee kunt.

1.1.1.1 is een alternatieve DNS-server die inmiddels al een poosje uit is voor Windows, Mac en Linux-pc's. DNS staat voor Domain Name System en is het systeem dat url's (bijvoorbeeld https://www.computeridee.nl/) koppelt aan het ip-adres van sites (bijvoorbeeld 149.210.175.34). Handig, want je hoeft alleen maar namen te onthouden in plaats van een lange reeks getallen. 

Inherent nadeel aan het DNS-systeem van je provider is dat deze kan zien welke websites je zoal bezoekt. Je maakt met jouw ip-adres immers verbinding met hun DNS, vervolgend word je netjes doorgestuurd naar de site die je wilt bezoeken. Door een ander DNS in te stellen, surf je online anoniemer. Zeker in het geval van 1.1.1.1, dat stelt geen logbestanden bij te houden.

DNS-app instellen

Met de app 1.1.1.1: Faster & Safer Internet voor Android en iOS regel je dit heel eenvoudig. Download de app en start deze op. Swipe bij het welkomstscherm naar links en tik daar vervolgens op VPN-profiel installeren. Bij de pop-up voor een verbindingsverzoek kies je voor OK. Je krijgt de melding VPN-profiel is geïnstalleerd. Druk op Gereed.

Je komt in het hoofdmenu terecht met een grote schuifknop. Tik daarop om in één keer verbinding te maken met het DNS van Cloudflare. Je hoeft verder niets in te stellen. Als het werkt, zie je bovenin beeld het icoontje van een slotje. Ook kun je op de knop met de horizontale streepjes tikken, gevolgd door Geavanceerd en Status. Je ziet daar meer informatie over je huidige internetverbinding. 

Niet hetzelfde als VPN

Overigens is het wijzigen van je DNS niet hetzelfde als een VPN installeren, dus waan je ook niet helemaal anoniem. Je houdt nameljk gewoon je eigen ip-adres, en websites kunnen daaraan zien dat jij hen bezoekt. Maar een VPN is ook wat ingewikkelder om in te stellen, en daarnaast zijn veel VPN-diensten niet gratis te gebruiken. 

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord