Automatisch afspelende video's op Facebook uitschakelen 2017-10-20T12:49:48

Review: DiskAshur PRO2

Eerste Nederlandse 4DX-bioscoop in december open

Automatisch afspelende video's op Facebook uitschakelen

Automatisch afspelende video's op Facebook uitschakelen

Op Facebook worden maar raak video's gedeeld en om het je gemakkelijk te maken, worden deze standaard automatisch afgespeeld. Tegenwoordig zelfs meteen met het geluid aan. Wil je dit liever niet? Zo zet je het uit.

Facebook-app

Eerst kijken we naar de Facebook-app op je smartphone. Tik hier bovenin rechts op de drie horizontale streepjes en scrol vervolgens helemaal omlaag naar Help en instellingen. Tik op Appinstellingen en scrol omlaag naar Automatisch afspelen. Tik hier op en kies in het volgende menu Video's nooit automatisch afspelen.

Wil je extra grondig te werk gaan, keer dan terug naar Help en instellingen en kies Databesparing. Tik op het schuidje om databesparing aan te zetten. Er komt een nieuwe optie tevoorschijn: Databesparing altijd uitschakelen voor wifi. Zoals je ziet staat dit standaard ingeschakeld, tik op het schuifje om dit uit te zetten.

Facebook op pc

Dan de webversie van Facebook. Ga eerst naar je accountinstellingen en klik onderaan op Video's. Video's automatisch afspelen staat hier op Standaard. Klik daarop en zet deze optie op Uit. Zo simpel is het!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord