Beeldscherm op z'n kant 2013-11-04T16:14:53

BBC Micro computer 30 jaar!

Olive eerste speelfilm gemaakt met smartphone

Beeldscherm op z'n kant

Beeldscherm op z'n kant

De hedendaagse 16:9-beeldschermen zijn erg breed en meestal ‘Full HD’ met een resolutie 1920 x 1080 pixels. Veel applicaties en zeker websites zijn vaak verticaal georiënteerd. Wat te doen?

De hedendaagse 16:9-beeldschermen zijn erg breed en meestal ‘Full HD’ met een resolutie 1920 x 1080 pixels. Veel applicaties en zeker websites zijn vaak verticaal georiënteerd. Wat te doen?Het ligt misschien niet voor de hand, maar u kunt uw beeldscherm ook op z’n kant zetten. Inderdaad, gewoon een kwartslag draaien! Best kans dat de voet waarop het beeldscherm is gemonteerd dat reeds ondersteunt. Probeert u het maar eens. En vervolgens gaat u – via het ‘Configuratiescherm’ – naar de instellingen van het Beeldscherm toe, alwaar u aangeeft dat u de resolutie wilt aanpassen. En nu even opgelet want u gaat niet de resolutie aanpassen. Nee, u gaat – nu ook softwarematig – het beeldscherm kantelen (zie afbeelding). Met als gevolg dat u een oriëntatie krijgt die u in staat stelt om een stuk prettiger te suerfen! Immers, de meeste websites zijn geoptimaliseerd voor een breedte van 1024 pixels. Bij een breedte van 1024 pixels hoort eigenlijk een hoogte van 768 pixels, maar op een Full HD-beeldscherm is dat opeens 1920 pixels geworden (zie afbeelding)! En dat surft geweldig, mensen.

100030_TAFBEELDING_1100030_TAFBEELDING_2

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord