Beter beveiligd met Secunia PSI 2013-11-04T17:01:09

Steeds meer mensen volgen nieuws via Twitter

Nieuwe keuken? Ontwerp 'm zelf!

Beter beveiligd met Secunia PSI

Beter beveiligd met Secunia PSI

Om beter bestand te zijn tegen alle ongein die uw pc bedreigt, is het zaak uw systeem up-to-date te houden, vooral op het vlak van veiligheidspatches. Secunia PSI helpt u daarbij.

Om beter bestand te zijn tegen alle ongein die uw pc bedreigt, is het zaak uw systeem up-to-date te houden, vooral op het vlak van veiligheidspatches. Secunia PSI helpt u daarbij.

Stap 1

Surf naar http://secunia.com/vulnerability_scanning, download en installeer Secunia PSI (Personal Software Inspector), gratis voor thuisgebruik. Start dit op en maak uw firewall duidelijk dat het om bonafide software gaat.

Stap 2

De scanner gaat aan de slag en levert enkele minuten later een eerste rapport af. U leest hier niet alleen het eindpercentage af, maar ook hoeveel gepatchte,onveilige en 'end-of-life' programma's op uw systeem zijn aangetroffen. Druk op View Insecure Programs voor gedetailleerde feedback.

Stap 3

U krijgt nu een alfabetisch overzicht van de onveilig geachte toepassingen, telkens met een risico-inschatting. Elk item kunt u openen voor verdere informatie en veelal krijgt u ook een directe downloadlink aangeboden, zodat u meteen voor een update kunt zorgen.

Stap 4

We raden u ook aan het tabblad End-of-Life te openen: hier verneemt u welke (versies van) geïnstalleerde toepassingen de producent niet langer ondersteunt. Ook hier krijgt u handige knoppen aangeboden als Direct download, Technical details en View forumthreads. Tot slot: op het tabblad Scan kunt u altijd een nieuwe scan gelasten. Doe dit regelmatig, vooral wanneer u op het tabblad Settings het vinkje hebt verwijderd bij Enable program monitoring.

Deze workshop komt uit Computer Idee nummer 12, jaargang 2009.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord