Beveilig je Apple-account met tweestapsverificatie 2014-09-24T10:43:46

Lenovo dual-mode Wireless Touch Mouse N700

De 6 beste browsers voor Android

Beveilig je Apple-account met tweestapsverificatie

Hou al je cloud-foto's veilig privé

Beveilig je Apple-account met tweestapsverificatie

Twee weken geleden werden honderden naaktfoto's van tientallen beroemdheden gehackt, waarschijnlijk omdat zij hun iCloud-account niet goed hadden beveiligd. Hoe zit dat bij jou? Hoe veilig is jouw online foto-opslag? In deze workshop laten we je zien hoe je je iCloud-account extra kunt beveiligen met tweestapsverificatie.

Ga naar de website appleid.apple.com, en klik daar op de grote knop 'Manage your Apple ID'. Overigens kun je rechts beneden de regio veranderen naar Nederlands, als je dat prettiger vindt. Deze workshop is verder in het Engels geschreven.Log hier in met je Apple ID. Dat is hetzelfde als waarmee je ook inlogt als je bijvoorbeeld apps downloadt of koopt op je iPhone of iPad. Een tip: als je niet precies weet welk emailadres je daarvoor gebruikt, kun je op je iPhone/iPad in de App Store doen alsof je een app koopt. Er verschijnt dan een pop-up waarin je email-adres staat. Vul hier je wachtwoord niet in, want dan koop je de app alsnog!Als je ingelogd bent, kom je bij My Apple ID uit, waar je allerlei informatie over je account kunt inzien en wijzigen. Klik hier links op 'Password and Security' ('Wachtwoord en Beveiliging' in het Nederlands).Er wordt je in dit scherm gevraagd om voor de veiligheid een aantal beveiligingsvragen te beantwoorden. Hopelijk weet je de antwoorden nog die je een paar jaar geleden hebt gegeven... Als dat niet zo is, kun je ze resetten door ze naar je alternatieve email-adres te sturen. Dat staat onderaan de invulschermen.


Als je deze vragen hebt ingevuld, kom je uit op het scherm waar je tweestapsverificatie kunt aanzetten. Je ziet dat bovenaan staan. Klik op 'Get started'.In dit scherm krijg je wat uitleg over wat tweestapsverificatie precies inhoudt. Je leest hoe je een ander apparaat kunt gebruiken om veilig in te loggen. Als je dit gelezen hebt (of niet...) klik je op 'Continue'


Hier krijg je nog meer informatie te zien, met name waarschuwingen over hoe je alleen nog maar kunt inloggen als je je andere apparaat bij je hebt.

Nu kun je eindelijk beginnen je tweestapsverificatie aan te zetten. Stap is om je telefoonnummer toe te voegen. Klik daarom op 'Add a phone number'.Zodra je je telefoonnummer hebt ingevuld, krijg je een sms'je met een verificatiecode. Die is vier cijfers lang. Vul die hier in en klik op 'Verify'.Je ziet op dit scherm dat je ook de 'Find My iPhone-functie' kunt gebruiken om in te loggen. Klik op 'Continue' om door te gaan.Dit is belangrijk: je krijgt een unieke 'Recovery key'. Die bestaat uit 14 letters, en je hebt die code nodig als bijvoorbeeld je telefoon wordt gestolen en je geen toegang hebt tot je iPhone-account. Het is dus belangrijk dat je deze code niet kwijtraakt. Sla 'em dus op in LastPass of 1Password, of bewaar het ergens anders op een veilige plek. Of leer het uit je hoofd. Als je op 'Where should I keep my Recovery Key?' klikt, krijg je van Apple een aantal tips over waar je het wachtwoord het veiligst kan opslaan. Als je dit gedaan hebt, klik dan op 'Continue'.


De laatste stap is om alles te verifiëren. Je krijgt hier nog een laatste waarschuwing dat je je telefoon toch vooral niet kwijt moet raken als je nog wilt inloggen op iCloud of apps wil kopen, en hoe je dat kunt voorkomen. Geef bij het vakje eronder aan dat je alles begrijpt en klik op 'Enable two-step Verification'Je account is nu extra goed beveiligd tegen hackers of tegen foto's die plotseling uitlekken. Elke keer als je foto's in iCloud wilt bekijken of als je een nieuwe app wilt downloaden, moet je een extra stap zetten. Dat kost wat meer moeite, maar je weet zeker dat je informatie veilig blijft tegen hackers!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord