Beveilig je Dropbox-account met tweestapsverificatie 2014-10-14T10:37:23

Windows 10 is miljoen keer gedownload

HP Pavilion 13-a020nd X360

Beveilig je Dropbox-account met tweestapsverificatie

Veiliger bestanden opslaan in de cloud

Beveilig je Dropbox-account met tweestapsverificatie

Grote kans dat je in je Dropbox-account veel persoonlijke informatie plaatst. Dat is handig, omdat je er op die manier overal bij kunt komen. Maar wat nou als kwaadwillenden bij die informatie komen? Daar kun je je tegen beveiligen, met tweestapsverificatie. We laten je hier precies zien hoe je die tweestapsverificatie in Dropbox aanzet.

Tweestapsverificatie betekent dat je een extra stap zet tussen je wachtwoord het de dienst. Je moet dan bijvoorbeeld, naast je wachtwoord, ook een persoonlijke code invoeren die je op je telefoon ontvangt. We lieten eerder al zien hoe dat werkt op Apple en Gmail, maar nu laten we je zien hoe je je Dropbox-account beter kunt beveiligen.

Ga naar www.Dropbox.com/account#security. Zorg wel dat je eerst ingelogd bent.

Je ziet hier het onderstaande scherm. Klik daar bij "Two-step verification" op 'enable'.Je krijgt nu een pop-up te zien waar je informatie krijgt over wat tweestapsverificatie is. Klik op 'Get started'.


Voer je wachtwoord in, als extra beveiliging.Je kunt hier kiezen voor 2 opties. Bij de eerste optie kun je ervoor kiezen een sms'je te ontvangen wanneer je inlogt op Dropbox. Dat kost je niets, maar je moet uiteraard wel altijd je mobiele telefoon bij je hebben. Als je die kwijtraakt, kan het lang duren voordat je weer kunt inloggen.

De andere optie is om een mobiele app te gebruiken om jezelf te verifiëren. Er zijn een aantal opties om dat te doen, bijvoorbeeld via Google Authenticator. Dat is een universele beveiligingsapp waarmee je op meerdere apps veilig kunt inloggen. Dropbox heeft ook Duo Mobile (voor Android en iPhone) en Authenticator voor Windows Phone.Met Google Authenticator kun je jezelf identificeren in Dropbox. Je moet daarvoor een QR-code scannen of een 6-cijferig getal invullen.

Je krijgt hier een back-up-code, die je nodig voor het geval je je telefoon verliest. Bewaar deze goed, bijvoorbeeld in een wachtwoordkluis als LastPass, of schrijf het op een briefje dat je ergens veilig opbergt.De volgende keer dat je inlogt bij Dropbox, moet je je identificeren via je telefoon. Dat kost wat meer tijd, maar zorgt er wel voor dat niemand anders bij jouw account kan.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord