Dit is er nieuw in de grote zomer-update van Windows 10 2016-04-26T13:10:27

Review: Master Lock Bluetooth

Koningsdag vieren met Google

Dit is er nieuw in de grote zomer-update van Windows 10

Lekker veel screenshots van de nieuwe menu's

Dit is er nieuw in de grote zomer-update van Windows 10

De eerste grote update voor Windows 10 komt er deze zomer aan, hoogstwaarschijnlijk tegen de tijd dat het besturingssysteem een jaar oud is. We konden alvast als beta-testers aan de gang met de grote 'Anniversary Update' en zagen een hoop veranderingen en verbeteringen. Dit wordt er allemaal nieuw in de grote Windows 10-zomerupdate.

Donkere thema's

Het nieuwe, strak vormgegeven Instellingen-menu uit Windows 10 vonden we erg fraai, maar het was altijd wel erg steriel wit. Met de grote zomerupdate kun je ook een donkere kleurmodus kiezen, waarbij de menu's er zwart uit komen te zien.

Actiecentrum

Het Actiecentrum wordt duidelijker ingedeeld. Er worden nu verschillende secties gemaakt voor aparte apps.

Duidelijker icoontjes

Alle instellingen krijgen duidelijkere iconen naast hun titel. Daarmee zou je in één oogopslag moeten zijn waar je op klikt, maar of het er nou echt overzichtelijker op wordt...

Nieuw startmenu

Het nieuwe startmenu was al één van de onderdelen van Windows 10 die we het prettigst vonden, maar met de nieuwe update wordt er flink gesleuteld aan de centrale hub van het besturingssysteem. Je krijgt nu namelijk meteen rechts de complete lijst met 'alle apps', die je eerst alleen nog kon oproepen met een knop. Wel staan je meestgebruikte apps nog bovenaan - al merken we dat die niet helemaal up-to-date blijft...Links staan nog een aantal icoontjes waarmee je in één keer naar je Verkenner of je Instellingen kunt, of waarmee je kunt afsluiten of uitloggen. Die knoppen kun je groter maken door bovenin op het hamburgermenu te klikken, waardoor het startmenu meer lijkt op het menu uit Windows 10 Mobile. We kunnen alleen niet zeggen dat dat er erg mooi uit ziet.

Aantekenine

Interessanter zijn de aantekeningen die je voortaan kunt maken vanuit het bureaublad. Onderin de taakbalk staat een knop waarmee je meteen een tekening kunt maken. Dat is vergelijkbaar met de tekenfunctie in Edge (mocht je dat gebruiken), alleen werkt deze op het hele bureaublad. Je kunt verschillende soorten pennen en potloden gebruiken in verschillende kleuren, en er zit een lineaal in om tekeningen recht te houden.Microsoft kondigde die functie vorige maand al aan tijdens een grote ontwikkelaarsconferentie, waar het bedrijf al liet doorschemeren dat de feature vooral bedoeld is voor stylussen en touchscreens. We hebben deze echter gemaakt met onze muis, en zeg nou zelf: Best goed toch?Je hebt overigens niet alleen aantekeningen, maar ook een soort post-its waarmee je met je toetsenbord even snel een herinnering kan opschrijven. Ook handig.

Extensies in Edge

De Edge-browser hebben we het afgelopen jaar een beetje links laten liggen, met name door het gebrek aan extensies. Die lijken er nu echter wel aan te komen, al konden we dat vorige maand ook al zien. Nu zit er echter ook een echte knop in de browser die dat ondersteunt.

Virtuele bureaubladen worden beter

We waren al groot fan van virtuele bureaubladen, omdat je daar erg productief door wordt. Microsoft wist echter lang niet hoe het er mee om moest gaan, want aanvankelijk kon je je open tabs op ieder bureaublad terugvinden, en later juist alleen nog op één bureaublad. Met de nieuwe update komt er echter een gulden middenweg: Je kunt zelf specificeren of je een bepaald venster wil terugzien op één of juist allebei de bureaubladen.Er komen ongetwijfeld nog meer functies in de nieuwe update, maar die zitten nog niet in de Technical Preview die we konden zien. Als je zelf al aan de slag wil met de nieuwe features, kun je via het Windows Insider-programma nieuwe bèta-builds van Windows 10 proberen. Wel op eigen risico, want vaak zijn die nog niet stabiel!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord