Een back-up van je WhatsApp-gespreksgeschiedenis maken 2014-09-03T13:18:02

Google laat werkend prototype project Ara zien

Wie hackt wie: een wereldkaart vol hackpogingen

Een back-up van je WhatsApp-gespreksgeschiedenis maken

Want chats zijn net zo belangrijk als foto's

Een back-up van je WhatsApp-gespreksgeschiedenis maken

Naast onze vakantiefoto's kunnen ook onze chats veel waarde hebben. Dat leuke nachtelijke gesprek dat je ooit met iemand had wil je misschien wel vaker lezen. Maar net als foto's kun je ook digitale gesprekken verliezen, bijvoorbeeld wanneer je telefoon stuk gaat. Daarom is het handig ook af en toe een back-up te maken van je gespreksgeschiedenis.

We laten je stap voor stap zien hoe je een backup maakt op WhatsApp voor Android, door middel van dit groepsgesprek met onze redactie.

Deze workshop laat zien hoe het werkt op Android. Op iOS ziet het proces er iets anders uit, maar werkt het wel hetzelfde.

Ga in het (groeps)gesprek naar het 'Menu' rechtsboven.

Tik hier op 'Meer' (of 'More').Er verschijnen nu 3 opties: Het hele gesprek verwijderen, het gesprek mailen, of een snelkoppeling maken naar je thuisscherm.Selecteer 'Gesprek e-mailen'.

Er verschijnt nu een pop-up die vraagt of je media aan de back-up wil toevoegen. Dat zijn alle foto's, video's, audiobestanden, en locaties die je ooit hebt verstuurd of ontvangen. Als het om eeen gesprek gaat met een lange geschiedenis, kan deze email erg groot worden (meerdere MB's). Je kunt daarom wellicht beter alle foto's apart van je SD-kaart halen in plaats van in dezee back-up mee te sturen.

We kiezen in dit voorbeeld voor 'Niet bijvoegen'.WhatsApp vraagt nu met welke email-account je je back-up wilt versturen. Kies hier jouw voorkeur.Je hoeft hier alleen nog het emailadres in te vullen waar je je back-up naartoe wilt sturen. Je kunt daar het beste je eigen emailadres voor gebruiken.Je hebt nu een back-up gemaakt van je WhatsApp-gespreksgeschiedenis! Het hele gesprek zit in een .txt-bestand bijgevoegd in je email. Dat ziet er als volgt uit:Op plekken waar jij of je gesprekspartner een foto heeft gestuurd, staat '<media weggelaten>'.

Let op: Je hebt nu alleen een back-up gemaakt van een specifiek gesprek. Als je van alle gesprekken een back-up wil, zul je dit proces per gesprek moeten herhalen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord