Experimentele Firefox-functies proberen met Test Pilot 2016-10-17T12:02:13

Video's bewerken met Windows Movie Maker (3): Geluid toevoegen, en exporteren

Win een Denon HEOS-set t.w.v. 800 euro

Experimentele Firefox-functies proberen met Test Pilot

Experimentele Firefox-functies proberen met Test Pilot

Voordat browsers nieuwe functies krijgen, worden deze (als het goed is) eerst uitvoerig getest. In het geval van Firefox kun je daaraan meehelpen via de Test Pilot add-on. Zo ga je er mee aan de slag.

Om de experimentele features te testen, moet je eerst de Test Pilot add-on installeren. Ga daarvoor naar deze site en klik op 'Install the Test Pilot Add-on.' Start Firefox vervolgens opnieuw op.

Rechts bovenin de browser is er nu een icoontje bijgekomen. Door er op te klikken, kun je de functies per stuk inschakelen. Zo zet je alleen de features aan waar je behoefte aan hebt, de rest laat je gewoon uit.

Klik op een van de functies om op een uitgebreide informatiepagina te komen. Door hier te kiezen voor Your privacy, zie je precies welke data er verzameld wordt. Heb je daar niets op tegen, klik dan op de blauwe knop om de feature in kwestie aan te zetten.

Laten we even een kijkje nemen naar de opties die je hebt.

Activity Stream

Activity Stream zorgt ervoor dat je meer kunt met nieuwe, lege tabbladen. Naast de sites die je het vaakst bezoekt, vind je er ook een overzicht van je bladwijzers. Ook je browsergeschiedenis wordt er weergegeven, zodat je reeds bezochte websites snel terugvindt.

Min Vid

Met Min Vid kunnen YouTube en Vimeo-video's losgekoppeld worden van de pagina. Zo kun je verder browsen terwijl je ondertussen vanuit een ooghoek ook het filmpje kunt blijven bekijken. Later volgt ook ondersteuning voor andere videosites.

No More 404s

Wanneer je een website wil bezoeken die niet meer bestaat, krijg je een 404-pagina voorgeschoteld. Deze functie toont in plaats daarvan een gearchiveerde versie van de site in kwestie, als die beschikbaar is.

Page Shot

Een snelle en gemakkelijke manier om screenshots te maken van website, en deze eventueel te delen op sociale media. Mozilla kan deze afbeeldingen inzien (ze worden gehost op de servers van het bedrijf), maar doet dat alleen 'als er aanleiding voor is.'

Tab Center

Tab Center verplaatst de tabbladenbalk naar de zijkant van de browser, vergelijkbaar met de Vivaldi-browser, of plugins die hetzelfde trucje al langer kunnen. Wel zo overzichtelijk.

Tracking Protection

Deze functie brengt in feite de privénavigatiemodus naar de standaard browser toe. Hiermee kun je níet anoniem browsen, maar wordt bijvoorbeeld geen browsergeschiedenis bewaard. Ook tracking cookies kunnen buiten de deur worden gehouden.

Universal Search

Met Universal Search wordt de adresbalk een zoekvenster voor het internet, simpelweg door woorden in te typen. Zoekresultaten worden aangeboden door Bing en Yahoo in plaats van Google.

Uitschakelen

Omdat de functies nog niet af zijn, werken ze niet altijd goed. Je kunt ze dan gewoon weer uitschakelen, op dezelfde pagina waar je ze aanzet. Wil je de Test Pilot helemaal uit je browser, ga dan naar deze pagina, klik op Settings en kies Uninstall Test Pilot.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord